DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alonso nem a hetedik helyért harcolna

A szombaton születésnapját ünneplő Fernando Alonso elmondta, volt már sokkal jobb hétvégéje a Hungaroringen, és az a célja, hogy jövőre már az első helyért vagy dobogóért harcolhasson.

A spanyolnak eddig nem alakult rosszul a hétvégéje az eddigiekhez képest, mivel ő és csapattársa is bejutott a Q3-ba az időmérő edzésen. 

Jelenleg ennyi a maximum elvárás a McLaren-Hondától, de Alonso reméli, hogy jövőre már változnak a dolgok csapata háza táján. A spanyol pilóta jövő évi tervezgetése azt is előrevetítheti, hogy tényleg maradhat jövőre a wokingi alakulatnál.

 alonso-magyar-nagydij.2017



A kétszeres világbajnok elmondta, nem lehet maradéktalanul elégedett a mostani helyzettel: „A hetedik és a nyolcadik pozícióból való rajtolás volt a hétvége legnagyobb célja. Ez szép, de volt már jobb születésnapi ajándékom itt. Nyertem, a dobogón is álltam, tehát a hetedik hely a rajrácson jelzi, hogy legalább ennyit el tudtunk érni egy olyan pályán, ahol a motor kevésbé számít.”

„Még mindig messze vagyunk, de próbáljuk meg élvezni a vasárnapot. Nagyon sok minden történik a háttérben a 2018-as szezonra, tehát reméljük, hogy a következő évben már a pole-pozícióért harcolunk, és nem egy hetedik rajthelyért” - folytatta Alonso a jövő évi elvárásaival.

„Az eredményünk attól is függ majd, mi történik előttünk, mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy olyan sokat javítani tudnánk a tempónkon. Enélkül az előrelépés nagyon nehéz lesz” - zárta mondandóját a spanyol. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: