DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Magnussen: Hamilton mindig útban van

A Haas F1-es pilótája ismét kiakadt a háromszoros világbajnokra, aki a pénteki második edzésen tartotta fel őt egy gyorsköre során. A dán szerint a brit nem szabálytalan, csak tiszteletlen.

Ahogy a teljes Haas F1 Team, úgy Kevin Magnussen sem tudhatott jó napot maga mögött a Formula-1-es Magyar Nagydíj péntekjén: a dán alig pár kört tudott megtenni, miután Antonio Giovinazzi délelőtt összetörte az autóját. Ráadásul az a néhány kör sem volt zavartalan, egy ízben ugyanis utolérte Lewis Hamilton lassan haladó Mercedesét, amelyre Magnussen már a csapatrádión is kiakadt. A Haas pilótája már Monacóban is nekiment brit ellenfelének, s ezt most újra megtette:

hamilton-hungaroring-mercedes-day1-1



„Nincs előtte senki, mégis úgy dönt, hogy rendkívül lassan teszi meg az utolsó szektort, miközben én egy jó körön vagyok” – panaszkodott a Motorsport.com szakoldal kérdésére Magnussen. „Egyszerűen csak szükségtelen ilyen lassúnak lennie a pálya végén, amikor senki sincs előtte. De mindig útban van, szóval nincs ebben semmi újdonság. Csak négy kört tettem meg ma, mégis sikerült az utamba kerülnie.”

Magnussen saját bevallása szerint korábban még nem említette ezt Hamiltonnak, mert nem beszélnek sokat. „Mit tehetnék? Nem én vezetem az ő autóját” – tette hozzá a dán. „Néhány versenyző egyszerűen csak nem törődik a többiekkel. Ha majd egyszer utolér egy időmérős körén, engem sem fog érdekelni. Meglátjuk. Nincs semmi szabálytalan abban, amit csinál, csak egy kicsit tiszteletlen.”

Nem Magnussen és Hamilton volt egyébként az egyetlen, akik egymásnak feszültek hasonló okok miatt. A mindkét pénteki edzésen leggyorsabb Daniel Ricciardo a sajtónak Esteban Oconról mondta ugyanezeket, mire a Force India pilótája csak annyit válaszolt az ausztrálnak, hogy még csak szabadedzésekről volt szó, ezért jobban tenné mindenki, ha kicsit lenyugodna, és nincs mit megbeszélnie a Red Bull versenyzőjével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: