DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Ezt lazán behúzza innen a Ferrari

Nem sok esélyt lát a vörösök megszorítására a háromszoros F1-es világbajnok, aki szerint Vettelék köridői is közrejátszottak abban, hogy belehibázott az első Q3-as próbálkozásába.

Lewis Hamilton mindössze a negyedik helyen zárta a 32. Formula-1-es Magyar Nagydíj kvalifikációját, miután csapattársa, Valtteri Bottas mellett a két Ferrari is megelőzte őt. A Mercedes pilótáját lenyűgözte a maranellóiak tempója, s úgy érzi, miután a Sebastian Vettel, Kimi Raikkönen duó kisajátította az első sort, nem lesz nehéz dolguk azon a Hungaroringen, ahol közismerten nehéz előzni:

„Összességében nagyon jól teljesítettek eddig a hétvégén. Úgy gondolom, nagyon laza dolgunk lesz vasárnap” – vélekedett a Ferrari esélyeivel kapcsolatban Hamilton, akinek szavait a Motorsport.com idézi.

Bár Toto Wolff szerint Hamiltonnak a Q3 eleji hibája nélkül a rajtelsőségére is lett volna esélye, a háromszoros vb-győztes nem ért egyet főnökével: „Nem hiszem, hogy egy pillanatig esélyesünk voltunk a pole-pozícióra. Ma egyszerűen nem tudtuk felvenni a versenyt a Ferrari köridőivel. Úgy tűnik, az autójuknak jobban fekszik ez a pálya, és egyáltalán nem csúszkálnak. Ránézésre több leszorítóerővel rendelkeznek, s ezt már Monacóban is ki tudták aknázni.”

A brit hozzátette: a kvalifikáció záró etapjának elején elkövetett hibája éppen a Ferrarik elképesztő tempójának volt köszönhető. „Ha egy bizonyos határon belül vezetsz, akkor remeknek tűnik az autó, de aztán meglátod a Ferrari eredményét, és úgy érzed, keményebben kell nyomnod. Ha száz százalékon vezetsz, akkor mindig a határon táncolsz az autóval” – magyarázta az összetettben egypontos hátránnyal második pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: