DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton csak a stratégiában bízik

Hiába érezte jónak az autót, a Q3-as köre nem állt össze a Mercedes F1-es pilótájának. Tisztában van vele, hogy a Hungaroringen nehéz előzni, így nem túl optimista a vasárnapi futam előtt.

Úgy vágtunk neki a 32. Formula-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjének, hogy Lewis Hamiltonnak reális esélye volt rá, hogy utolérje Michael Schumachert a pole-pozíciók számának örökranglistájának élén. Ehhez képest a brit mindössze a negyedik helyen végzett a hungaroringi időmérőn: a két Ferrari mellett még saját csapattársa, Valtteri Bottas is beférkőzött elé. Nem csoda, hogy a Mercedes pilótája nem volt túl lelkes, amikor a Sky Sports riporterének értékelt:

hamilton-mercedes-hungaroring-2017-1



„Nem ez a legkönnyebb és legegyszerűbb hétvége eddig számunkra. Az autót elég jónak érzem, az időmérőn is sikerült javítanunk rajta, a köridők pedig összességében rendben voltak, leszámítva a Q3-at” – összegzett Hamilton a mogyoródi kvalifikációt követően.

A nagy rivális Ferrarik az előző hétvégéken egyértelműen lassabbnak tűntek a Mercedesnél, a háromszoros világbajnokot azonban nem lepte meg, hogy ilyen jól teljesítettek a maranellóiak a mostani időmérőn: „Nem igazán. Tudtuk, hogy gyorsak, tisztában voltunk a tempójukkal” – felelte az erre vonatkozó kérdésre a pontversenyben Sebastian Vettel mögött egypontos hátránnyal második pilóta. „Nem tudom, hoztak-e ide valamiféle fejlesztést, de szerintem a körülményekhez képest elég jól teljesítettünk.”

Hamilton a fentiek miatt nem is túl bizakodó a vasárnapi versennyel kapcsolatban: „Nagyon nehéz előzni a Hungaroringen, szóval valószínűleg ebből vonatozás lesz, kivéve ha esetleg tudunk valamit kezdeni a stratégia segítségével” – fogalmazott a brit, aki korábban már ötször nyert Mogyoródon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: