DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Több B-terve is van a korábbi F1-esnek

Bár az elsődleges célja továbbra is az, hogy 2018-ban visszatérjen a száguldó cirkusz mezőnyébe, a Sauber egykori versenyzője más sorozatok iránt is nyitott – a lényeg, hogy felkészültnek érzi magát.

Felipe Nasr 2015-ben mutatkozott be a Formula-1-ben a Sauber színeiben, ahol két szezont teljesített: legjobb eredményét, egy ötödik helyet még a debütáló versenyén érte el Melbourne-ben, tavaly pedig az ő interlagosi kilencedik helyezésével előzte meg a svájci istálló a pontversenyben a Manort. A brazil pilóta ennek ellenére nem maradhatott a csapatnál, s mivel máshol sem talált magának helyet, idén már nem szerepelt a száguldó cirkuszban, a 25. életévét augusztusban betöltő versenyző azonban még nem adta fel – igaz, azért más bajnokságok felé is kitekingetett már:

nasr-sauber-dppi-2017-1



„Még lesem a kínálkozó lehetőségeket. Képes vagyok visszatérni, és keresem az opciókat 2018-ra” – nyilatkozta Nasr az Autosport.com szakoldalnak. „Természetesen a Formula-1 jelenti az A-tervet, de van jó pár B-tervem is. Lehet akár az az IndyCar, a Formula-E és a WEC is: ezek a sorozatok keltették fel az érdeklődésemet. Igyekszem minden lehetőséget átgondolni és felmérni, mielőtt bármiről is döntök.”

A brazil különösképp az IndyCart emelte ki, amelynek történéseivel még jobban tisztában van, köszönhetően ott szereplő honfitársainak, elsősorban Helio Castronevesnek. Mindenesetre Nasr célja továbbra is az F1, bár elismeri, hogy túl kevés az istálló ahhoz, hogy minden tehetséges pilóta helyet találjon magának:

„Jó lenne, ha lenne még egy vagy két csapat – nem is csak miattam, hanem az érkezni vágyó pilóták szempontjából is. De az is igaz, hogy gyorsan változhatnak a dolgok. A lényeg, hogy fitt vagyok: minden tőlem telhetőt megtettem, hogy felkészüljek az idei évre is, és tudom, hogy bármikor képes lennék beülni egy autóba és megmutatni, hogy versenyképes vagyok. Nem könnyű ülés nélkül maradni, az biztos, de nem bánok semmit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: