DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megremeghet a Force India a tulajdonos jogi ügyei miatt?

Vijay Mallya nem adja el istállóját, de nem menekül tovább az indiai törvények elől és vállalja a következményeket. Perezt és Ocont is szeretné megtartani, bár a mexikóinál a Ferrari megkeverheti a kártyákat.

Mallya, a Force India tulajdonosa a következő évre megváltoztatná csapata nevét, de a pilótafelállását nem. Mind Sergio Perezzel, mind Esteban Oconnal nagyon elégedettek az indiai istállónál, Oconnak eleve szerződése is van 2018-ra. Perezzel is hosszabbítana a csapat, ami jó eséllyel meg is fog történni.

A tulajdonos kivételesen a helyszínről irányította istállóját Silverstone-ban. Mivel jó ideje bevonták útlevelét az Indiában ellene folyó eljárások miatt, a többi versenyhelyszínre nem is volt lehetősége elutazni. Ugyan nem hagyhatja el az Egyesült Királyság területét, egyáltalán nem szeretné eladni csapatát. „Senkivel sem állunk kapcsolatban” – tette világossá a helyzetet Mallya az Auto Motor und Sport lapnak.

Mallya szerint a csapat nélküle is biztosan túlél bármit


„Az elmúlt tíz évben tiszteletet és megbecsülést vívtunk ki magunknak és sikeresek lettünk. Szeretném kicsit élvezni is ezt. A jogi procedúrák? Indiában fogok szembenézni a bírákkal, bár ezidáig konkrét bizonyítékkal senki nem szolgált, csak vádaskodások vannak” – ismerte el Mallya, aki a jelek szerint egyáltalán nem tart attól, hogy elmarasztalják őt a bíróságon.

Hogy ez megrengeti-e csapatát? „Az istálló nélkülem is túlél már mindent, nyugodtan alszom, mivel tudom, hogy a Force India jövője sínen van” – tette hozzá a csapattulajdonos. A csapat Perezt is szeretné továbbra is soraiban tudni jövőre, a tulajdonos szerint ez szinte biztosan így is lesz, Perez egyedül akkor fontolná meg a távozást, ha a Ferrari hívná. „Egyébként a lehető legjobb helyen van most pilótánk, ő pedig ezt értékeli is” – zárta nyilatkozatát Mallya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: