DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Három F1-es csapat is tesztelt a héten

A közösségi médiát böngészők a McLarenről, Haasról és Williamsről is láthattak friss, tesztelés közben készült fotókat: ők kerültek sorra a Pirelli gumifejlesztési programjában.

Kedden és szerdán Silverstone-ban, a hétvégi nagydíj helyszínén tartottak tesztet: a Williams és Haas istállók maradtak a pályán két további napra. Előbbi alakulatnál Lance Stroll, utóbbinál a tartalékpilóta Antonio Giovinazzi vezetett. A két versenyző együttesen 328 kört tett meg, és száraz pályás, átmeneti és esős abroncsokat is kipróbáltak.

Eközben a McLaren egy másik helyszínen, Magny-Cours-ban – amely a Francia Nagydíj helyszíne volt 2008-ig – rótta a köröket szerdán és csütörtökön. Stoffel Vandoorne egymaga 252 kört teljesített, amely négy versenytávnak felel meg, az MCL32 pedig problémamentesen működött a bevetés során. Ezzel a teszttel a Pirelli kifejezetten a nedves aszfaltra szánt gumikra koncentrált.



A Pirelli 25 tesztnapot teljesíthet a szezon folyamán 2017-es versenygépekkel abroncsai tökéletesítésére, míg pedig tavaly (átalakított 2015-ös konstrukciókkal) a Mercedes, Ferrari és Red Bull segítségére támaszkodtak, addig idén az összes istálló közreműködik a munkában. Minden teszt vakon zajlik, azaz a segédkező csapatok és pilóták nem tudják, pontosan milyen keveréket használnak. A teszten gyűjtött adatokat a Pirelli minden csapathoz eljuttatja.

A következő Pirelli-tesztre a Hungaroringen kerül sor, a kétnapos kollektív gyakorlás keretén belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: