DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Vettel biztos benne, hogy Bottas előbb indult

Sebastian Vettel kijelentette: úgy látta az autóból, hogy Valtteri Bottas biztosan előbb indult a megengedettnél. Az ügynek végül nem lett következménye, a finn pedig megnyerte a futamot.

Bottas az Orosz Nagydíj után a második futamgyőzelmét aratta. A verseny végén a német még meg tudta szorongatni a finnt, de előzésre már nem maradt ideje, így újabb Mercedes siker született.

Vettel így kommentálta a győztes indulását: „Véleményem szerint kiugrott a rajtnál - biztos voltam benne. Az autó belsejéből úgy tűnt, de nem az én dolgom, hogy megítéljem ezt a nap végén. Az én startom egy kicsit bonyolultra sikerült: igazából egy kicsit kipörgött a kerekem az elején.”

 bottas-futam-kiugras2017



A Ferrari pilótája a következővel támasztotta alá Bottas szabálytalanságát: „Normális esetben az emberek reakciója két tized, tehát nem hiszem, hogy ma mindenki ennél lassabb lett volna. Ezért nem hiszem, hogy Valtteri ennyivel gyorsabb lett volna. Biztos voltam benne, hogy kiugrott - de úgy néz ki, mégsem volt így. A rajtját emberfelettinek írnám le.”

Bottas egyébként a következőket mondta a rajtjáról: „Azt hiszem ez volt életem rajtja, nagyon jól sikerült elkapnom. Az autó pont akkor indult el, amikor kialudtak a lámpák.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: