DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hamilton nem akart felszólításra kezet fogni Vettellel

Az F1-es Osztrák Nagydíj időmérője után kicsit erőltetettnek tűnt, hogy az interjúkat készítő Davide Valsecchi kézfogásra akarta sarkallni a két bajnokot - nem is sikerült az egykori GP2-es bajnok terve.

Valtteri Bottas karrierje második pole-pozíciójának örülhetett szombaton, és ehhez nem is kellett Lewis Hamilton büntetése, hiszen erőből sikerül lenyomnia csapattársát és a Ferrarikat - azon a pályán, ahol 2014-ben első F1-es dobogóját szerezte. „Nagyon boldog vagyok, nagyon élvezek itt vezetni” - mondta autójából kiszállva a finn. „Köszönöm mindenkinek a támogatást, élvezetes napon vagyok túl. Az autó egyre jobbá és jobbá vált, ahogyan folyamatosan tapadt a pálya. Jó futamra és nagy harcra számítok, természetesen az a célom, hogy megnyerjem a futamot. Szerintem Lewisnak is jó futama lesz majd.”



Sebastian Vettel az előző két verseny negyedik helyei után természetesen a dobogó legfelső fokát szeretné célba venni, amelyre a második rajtkockából minden esélye megvan. „Nem volt elég gyors a köröm! De összességében elégedett vagyok vele a korábbi szakaszhoz képest. A végén elmaradt az izgalom a sárga zászló miatt, és sajnálom, hogy ilyen rövid a pálya, mert egyébként remek rajta vezetni. Várom a holnapi napot, szerintem remek futamunk lesz. Hosszú verseny várható, magunkra kell vigyáznunk, és a saját futamunkra kell figyelnünk.”

Lewis Hamilton utolsó próbálkozása nem sikerült fényesen, ugyanis rontott az egyes kanyarban, később pedig a sárga zászló belengetése miatt nem tudott javítani előző körén. „Először is gratulálok Valtterinek, fantasztikus munkát végzett, és remekül vezetett egész hétvégén. Sebastian is gyors volt - jó lett volna, ha a harmadik helynél előrébb végzek” - mondta a brit. „Mindent megteszek azért, hogy kettős győzelmet arassunk Valtterivel. A szuperlágy abroncsokon indulok, ami lassabb, mint az ellenfeleké, de ha tovább kint maradok, talán lesz esélyem.”

Az interjúk végén a pilótákat kérdező Davide Valsecchi szeretett volna kieszközölni egy kézfogást a két vb-aspiráns között, ám Hamilton vonakodott, és inkább a paddock felé vette az irányt - korábban ugyanis, amikor a pályára léptek, már megtették azt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: