DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Ezért nem megy a Williamsnek Spielbergben

Borzalmasan alakult a szombati időmérő az grove-iak számára, hiszen egyik autójuk sem jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába, így a mezőny végéről rajtolhatnak majd az Osztrák Nagydíjon.

Felipe Massa csak a 17., míg csapattársa a 18. pozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak. Nem túl biztató jel a brit istálló számára, hogy mindkét pilótájuk más-más problémára panaszkodott az időmérő edzés után. Nehéz lesz a pontszerzés számukra az Osztrák Nagydíjon.

A Williams brazilja az abroncsok működésével nem volt megelégedve: „Egész hétvégén szenvedtünk, mert nem tudtuk az új gumikat az optimális működési tartományba hozni. Ez rendkívül nagy nehézséget okoz. A mai nap rendkívül bonyolult volt emiatt.”

„Nagyon csalódott vagyok, mert nem ott vagyunk, ahová vártuk magunkat. Sokkal előkelőbb pozíciókért kellene küzdenünk. Furcsa, mert a használt gumikon a hosszú etapok jól mentek tegnap, de az újakon nem. Meg kell értenünk, miért van ez” - folytatta Massa a rejtélyes gond ecsetelésével.

 stroll-spielberg-idomero-2017



Stroll nem a gumik viselkedését emelte ki elsősorban: „Nagyon kemény ez a hétvége. Megpróbáltunk javítani az autó egyensúlyán, de egyszerűen csak időt veszítünk a nagy sebességű kanyarokban a többiekhez képest.”

A kanadai egyetért Massával azzal kapcsolatban, miben bízhatnak a futamon: „A pozitívum, hogy a hosszú etapjaink sokkal jobbak voltak az időmérős kifutásainknál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: