DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Alonso: Optimális esetben már elérhető a Q3

Fernando Alonso úgy érzi, elindult jó irányba a Honda, és az új specifikációjú motorral innentől kezdve az időmérőkön már az első tízbe kerülés lehet a wokingiak célja.

Bár ezúttal még nem sikerült bekerülniük a legjobb tíz közé, a kétszeres világbajnok az Osztrák Nagydíj időmérő edzése után ezt tartja a realitásnak. Alonso a kvalifikáción még kénytelen volt a korábbi specifikációjú erőforrással menni - az újabb motorral a 12. pozíciójánál sokkal többre lehet majd képes.

Alonso boldogan kezdte nyilatkozatát: „Ez most jó volt. Elégedett vagyok a mai körökkel és teljesítménnyel. Jónak éreztem az autót egész hétvégén, és ez a maximum, amit ma el tudtunk érni.”

 alonso-osztrak-nagydij-idomero-2017



„A csapat nagyon keményen dolgozott, hogy javítson a helyzeten. Nem is tudom, hány fejlesztéssel jövünk minden egyes versenyre, de mindig van újítás a motoron is, amint az lehetséges” - folytatta alakulata erőfeszítéseivel a spanyol klasszis.

A McLaren célja a kétszeres bajnok szerint Ausztriában megváltozott az elkövetkező kvalifikációkon: „Most már normál körülmények között a Q3-ba is beérhetünk, ami egyértelmű pozitívum. Még mindig kell javítanunk a megbízhatóságon, és remélem, hogy erre látunk is majd pár jelet az elkövetkező hetekben.”

„A 12. pozícióból rajtolunk, már közel vagyunk. Egy jó starttal és stratégiával már pontszerzők vagyunk. Ez a cél” - zárta gondolatait optimistán a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: