DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Exkluzív: Gyulay Zsolt a Liberty Mediával tárgyalt Ausztriában

Közvetlen és előremutató beszélgetést folytatott a Hungaroring elnök-vezérigazgatója a Liberty Media fejével az Osztrák Nagydíjon.

Amikor a Red Bull Ringen jár a Forma-1, akkor fél szemmel már a Hungaroringre is figyelünk, hiszen az osztrák futam után három héttel már nálunk, a Magyar Nagydíjon szerepel a királykategória mezőnye. Ennek jegyében látogatott Gyulay Zsolt, a mogyoródi pálya elnök-vezérigazgatója pénteken Spielbergbe, ahol a Liberty Media vezérével, Chase Carey-vel folytatott egyeztetéseket: a Formula.hu ott volt és a hazai motorsport-szentély vezetőjétől sok érdekességet tudtunk meg.

„Barcelonában már volt egy beszélgetés, most pedig folytattuk az akkor megkezdett konzultációt” – mondta lapunknak Gyulay Zsolt, miután kilépett a Liberty Media motorhome-jából péntek délután, az Osztrák Nagydíj második szabadedzése közben.  „Nyilvánvalóan az új tulajdonos és a szándékaik megismerése volt a téma, hiszen azért valljuk be, hogy itt a paddockban elég sok minden kicserélődött. Nagy öröm számunkra, hogy az ilyen találkozások közvetlenek és roppant előremutatóak az új tulajdonos képviselőivel. Annál is inkább fontos ez számunkra, mert 2026-ig van szerződésünk és fontos tudni, hogy az új menedzsmenttel hogy és milyen módon lehet együttműködni.”

A Liberty Media vezérkarának tagjai közül mostanáig csak a sportszakmai ügyek felelőse, Ross Brawn járt Magyarországon: a brit szakember már Barcelonában nyomatékosította a Formula.hu-nak, hogy a történelmi helyszínek közé sorolják a Hungaroringet, s bár Carey és az üzleti ügyekért felelős Sean Bratches számára ismeretlen terep hazánk, ők is ugyanezt az álláspontot képviselik. Gyulay Zsolt szerint ez a mostani, ausztriai egyeztetésen is egyértelműen kiderült: „Először járnak majd Magyarországon, így most fogják először látni, hogy milyen remek helyszínünk van. Természetesen ők is tudják, hogy hosszú távra kell tervezniük a 2026-ig szóló szerződés miatt. Megfogalmazódtak elvárások is, de azt gondolom, hogy mi tényleg egy tradicionális, büszke helyszín vagyunk, hiszen már jóideje ott vagyunk a Forma-1-es színpadon és ott is fogunk maradni. Beszéltünk a jövőről és azt látom, hogy az új tulajdonosok részéről megfogalmazódott elvárások, illetve a hozzáállásuk is egy újfajta szemléletet hoz a Forma-1-be. Biztos vagyok benne, hogy ez mind a promótereknek, mind a nézőknek jó lesz.”

Akárcsak a szezon korábbi helyszínein, a pályára kilátogató szurkolók Spielbergben is tapasztalhatják azt, hogy mit ért a Liberty Media nézőbarát környezet alatt. A szurkolói zónában rendkívül sok szórakoztató program várja az érdeklődőket, akik kipróbálhatják a kerékcserét, a pódiumos ünneplés közbeni ugrálást, a kockás zászló lengetését, különféle szimulátorokat, de még a bungee jumpingot is. Hogy számíthatunk-e hasonlóra a Hungaroringen is? „Az elkövetkezendő napok függvénye, mert nálunk az elmúlt években egy jól bevezetett rend működött. Ezekben az órákban kezdődik a mi mostani napirendünk megtervezése. Elképzelhető, hogy lesznek újdonságok, az viszont biztos, hogy a jövő évtől már előre tervezhetjük ezeket. Azt látom, hogy nagyon szurkolóbarát és látványos jelenleg a Forma-1. Bíztunk is ebben, tudván azt, tulajdonoscsere zajlott le és nagy cégek hatalmas pénzeket invesztáltak ebbe. Más a kommunikáció is, nagyon közvetlen és lényegretörő, amolyan igazi amerikai” – mondta ezzel kapcsolatban Gyulay Zsolt.

A Hungaroring elnök-vezérigazgatójától megtudtuk, hogy Mogyoródon jól állnak a Magyar Nagydíj előkészületeivel, jegyeladás tekintetében pedig sikerül felülmúlni nemcsak a várakozásokat, hanem a többi helyszínt is. „Nagyon jól állunk az előkészületekkel. A pálya készen áll, már csak néhány, a biztonsággal kapcsolatos tennivaló van hátra a három hét múlva esedékes futamig, de az ezzel kapcsolatos munkálatok is gőzerővel zajlanak. Fontos és jó hír, hogy jegyeladás tekintetében sokkal jobban állunk, mint tavaly és tavalyelőtt. Minden pályának sikerült javulnia ezen a fronton, de a mi eredményünk még a többiekénél is jobb és ez a mostani beszélgetésen is szóba került. Ez a szezonnak, a világbajnoki címért dúló harcnak köszönhető, s valószínűleg az új tulajdonosnak. Jómagam úgy látom, hogy jó a világbajnokság, nagyon érdekes és biztos vagyok benne, hogy ez sokak érdeklődését felkelti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: