DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kínai hullám az F1-ben?

A napokban röppent fel a hír, miszerint egy kínai érdekeltségű istálló nevezhet a Formula-1-be a közeli jövőben, máris itt a folytatás, egy másik kínai csapat is érkezhet. Növekvő kínai befolyás a száguldó cirkuszban?

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint egy még meg nem nevezett kínai csapat érdeklődik a Formula-1-es rajtrácsra kerülés iránt. Nemrég jegyezték be Londonban a „China F1 Racing Team Limited” elnevezésű társaságot, most máris itt a folytatás.

Kína eddig nem játszott komoly szerepet a száguldó cirkuszban, 2004 óta rendeznek Formula-1-es nagydíjat, de kínai pilóták terén nemigen volt mozgás az F1-ben. A második kínai istálló a hírek szerint egy spanyol F2-es csapattal áll kapcsolatban, hogy segítsék F1-es programjukat. Ez vagy a Racing Engineering, vagy a Campos Racing lehet.

Kína érdeklődése az F1 felé fordult?


Az FIA és a Liberty Media illetékesei sem titkolták, hogy a Manor pénzügyi összeomlása után igyekeznek lehetőleg 24-re felduzzasztani a mezőnyt a jelenlegi húszról. Igaz, már most is késő lenne elkezdeni dolgoznia bármilyen új csapatnak, ha a 2018-as szezonra is szeretne már belépni. Ne feledjük, bárki is lesz az érdeklődő, nagyon komoly technikai és financiális háttérrel kell rendelkeznie, hogy el is fogadják nevezését. A versenyképesség pedig már egy másik kávéház.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: