DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 26. csütörtök
F1

Vettel: Hamilton jobb volt, de a futamon elkaphatom

Bár a harmadik szabadedzésen a Ferrarik voltak az élen, az időmérőn Lewis Hamilton mindenkit elvert tökéletes körével. Vettel azonban úgy érzi, bőven van esélye a győzelemre a versenyen.

Vettel elismerte, hogy egyszerűen nem volt elég gyors, hogy megverje az időmérőn Lewis Hamiltont, aki hatalmas pályacsúccsal vétette észre magát Kanadában, ám a német versenyző szerint a versenyen mások lesznek a viszonyok.

A Mercedes brit pilótája utolsó menetében óriásit javított, mindent beleadott, végül 0,330 másodperccel előzte meg a második helyezett Ferrari pilótát. „Nem vagyok teljesen boldog. Az időmérőn egyre jobbak és jobbak voltunk és úgy gondoltam, hogy az utolsó körömnél feljöhetek az elejére. A kettes kanyarban hibáztam, elment az autó hátulja egy kicsit, így már a pálya elején vesztettem két tizedet, így tudtam, hogy valahol be kell ezt hoznom. Valamennyit sikerült is a kör végéig faragnom, de nem volt elég a pole-hoz, ennyi történt” – elemezte az időmérő utolsó körét Sebastian Vettel.

Vettel szerint az időmérő és a verseny más tészta


„Ugyan nem raktunk össze tökéletes kört, de Lewis egyszerűen jobb volt ezen a napon. Nem tudom, talán Kiminek gondja volt az autóval, másképp egészen közel lettünk volna mindhárman. A verseny szerintem nagyon szoros lesz, Monacón kívül eddig mindegyik szoros volt. Ha egy tizeden belül vagyunk egymáshoz képest, akkor nem lenne fair azt mondani, hogy az egyik gyorsabb a másiknál, ez nagyszerű. Nem könnyű előzni, ha közel haladsz a másik mögött. Nagyon hosszú verseny vár ránk, meglátjuk, mi lesz, de alig várom, hogy elrajtoljunk! Van esélyünk győzni” – zárta gondolatait Vettel, aki idén általában versenytempóban mindig jobban teljesített, mint az időmérőn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: