DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Raikkönen: Az első rajtkockáért akarok menni

A pénteki szabadedzések szoros Ferrari-Mercedes párharcot hoztak, délután Kimi Raikkönen volt a leggyorsabb. A finn jégember a pole pozíciót vette célba Montrealban.

Kimi Raikkönen nem szeretne óriási sztorit kerekíteni pénteki elsőségéből, de boldog a saját és a Ferrari teljesítménye miatt is. A finn pilóta volt az egyetlen, aki 1:13 alá került az FP2 során és a többi versenyzőhöz képest csendes, nyugodt második edzésen van túl. A riválisok ugyanis szenvedtek a gyenge tapadás miatt, számtalan megperdülést láthattunk az edzésen.

„Nagyon boldog vagyok, de ez akkor is még csak péntek volt, ne olvassunk ki belőle túlságosan sokat. A dolgok remekül mentek, gond nélkül, szokványos pénteki nap volt, nagyon jó érzés volt az autót vezetni. Így is van még munkánk, amit el kell végezni, tovább akarunk fejlődni és a pole pozícióért harcolni. Meglátjuk, sikerül-e” – nyilatkozta pénteki elsősége után Kimi Raikkönen.

Kimi Raikkönen a pole egyik esélyese


„Ezen a pályán nagy leszorítóerőre van szükséged néhány kanyarban, néhányban viszont nem, így meg kell találnunk a megfelelő kompromisszumot. Jó kis nap volt, de mindig van lehetőség a fejlődésre. Próbálunk elől maradni és meglátjuk, mit csinálnak a többiek” – folytatta elemzését a finn pilóta.

„Hogy sok volt a csúszkálás? Szerintem a pálya jellege miatt van, nagyon trükkös és a kanyarokban több leszorítóerőt alkalmaznál, de a hosszú egyenesek miatt meg kevesebbet, ezért érzed azt, hogy a versenyautó csúszkál a kanyarokban. De mindig is ilyen volt és mindig is ilyen lesz az érzés itt” – fedte fel a csúszkálások okát Raikkönen, aki Monaco után úgy fest, Montrealban is kiváló formát mutat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: