DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Montrealban Raikkönen győz”

A hétvégén Kanadában vendégeskedik a Formula-1, úgy tűnik, a Ferrari jó formában van. Egyre többen gondolják azonban azt, hogy ezúttal nem Vettel, hanem Kimi Raikkönen lesz a befutó Montrealban.

Ezek egyike Jean Alesi, aki pályafutása egyetlen futamgyőzelmét egy Ferrarival, Kanadában gyűjtötte be 1995-ben. Montrealban az utóbbi bő húsz évben két olyan pilóta is győzött, akit nagyon sokra tartottak a szakemberek, ám végül egyetlen futamgyőzelemnél letáboroztak, Jean Alesi és Robert Kubica (2008). Alesi számára különösen édes volt a győzelem.

„1995-ben versenyt nyertem itt, ráadásul mindezt a 31. születésnapomon. Még mindig emlékszem, hogy az utolsó körben már elkezdtem sírni és a féktávokon a könnyeim a pleximre folytak. A levezető körben állva maradt az autóm és Michael Schumacher szállított vissza a Benettonján a bokszba” – nyilatkozta Jean Alesi, aki azóta hamarosan 53 éves lesz.

Raikkönen a monacói csalódás után most kivágja a rezet?


Sok rajongó nem tudja, de Jean Alesi sisakján a fehér alapon a fekete és piros csík megemlékezés Elio de Angelisre, aki 1986-ban egy franciaországi F1-es tesztelés során vesztette életét Le Castellet-ben. „Elio volt a példaképem, ezért ezzel a sisakdesignnal szerettem volna versenyezni. Fiam, Giuliano is továbbvitte ezt a hagyományt” – emlékezett vissza a korábbi Ferrari-pilóta.

„Egészen biztos vagyok abban, hogy Kanadában ismét egy erős Ferrarit láthatunk. Nincs még egy csapat, amelyik ennyire jól alkalmazkodott volna az új szabályokhoz, mint a Ferrari. Az erős féktávokon különösen erősnek tűnnek. Kanadában pedig bőven vannak belőlük. A monacói csalódás után az az erős megérzésem, hogy Kimi Raikkönen bizonyítani fog és elképesztően fogja nyomni a gázpedált. Most rá tenném a pénzemet, hogy győzni fog” – jósolt Montrealra Jean Alesi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: