DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem változik a Red Bull pilótapárosa 2018-ra

Christian Horner a Monacói Nagydíj hétvégéjén egyértelműen kijelentette, hogy Daniel Ricciardo és Max Verstappen is marad az energiaitalos alakulat pilótája a következő szezonra.

Úgy tűnik, az energiaitalos alakulatnál a csapat és a versenyzők is elégedettek, és együtt folytatnák a munkájukat a 2018-as szezonban is. Horner úgy véli, hogy az idei visszafogottabb teljesítmény ellenére fejlődni fognak, és egy-egy győzelmet elcsíphetnek váratlanul a tavalyi esztendőhöz hasonlóan.

A Red Bull csapatfőnöke elégedett pilótái teljesítményével és nem akar más pilótát igazolni a közeljövőben: „Nem, nem jön hozzánk más. Egyértelmű szerződése van mindkettőjüknek. Nincs kétségem affelől, hogy Max és Daniel fogja vezetni az RB14-et a következő szezonban.”

 verstappen-ricciardo-2017



Horner elmondta, hol kellene javulniuk a továbbiakban: „A váz szempontjából is csökkentenünk kell a különbséget a riválisainkhoz képest. A Ferrarinak jelenleg rendkívül erős csomagja van. Világos, hogy a Mercedesnek is, és úgy gondolom, azért közelítettünk feléjük, de még nem vagyunk az ő szintjükön.”

A brit szakember elégedett a francia motorgyártó partnerük munkájával: „A Renault-tól néha vegyes üzeneteket kapunk, de a legfontosabb az, hogy keményen dolgoznak, fejlődnek, és az újonnan bevezetett erőforrással jelentősen javulhatunk.”

„Bármi megtörténhet. Ki hitte volna, hogy tavaly nyerünk Barcelonában? Ráadásul nagyszerű versenyeink voltak Silverstone-ban, Ausztriában és Hockenheimben is” - zárta pozitívan gondolatait Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: