DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Alonso egy horrorshow főszereplője”

Fernando Alonso nagyon várta hazai nagydíját, de az első szabadedzésen már az első körében látványosan tönkrement a Honda motor. Ez már nemcsak a spanyol versenyzőnél veri ki a biztosítékot.

A Sky Sports kommentátora és korábbi Formula-1-es pilóta, Martin Brundle szerint ez a délelőtti újabb Alonso-motorhiba egyszerűen már egy horror show a kétszeres világbajnok számára. A spanyol pilóta éppen csak teljesítette az első két kanyart, amikor a Honda erőforrása felrobbant, látványos véget vetve ezzel Alonso első szabadedzésének.

Alonso szenvedése már elképesztő méreteket ölt


Fernando egyébként érdekes módját választotta a stressz levezetésének és a kikapcsolódásnak, a hotelben teniszezett egy keveset. „Ez kissé olyan számomra, mint amikor 2015-ben, Brazíliában leült pihenni egy kempingszékre a szabadedzés közepén. Többször előfordult már azóta is, hogy mond egy csomó mindent anélkül, hogy bármit is mondana” – mondta el véleményét Martin Brundle.

„Legutóbb Oroszországban nem jutott el a rajtrácsra sem, most megint nem tudott futni semennyit, ez már tényleg egy horror show. Egyértelmű volt, hogy visszatér a második edzésre, a szerződése kötelezi erre, ráadásul itt vannak a hazai szurkolók. Nem tud felvenni egy csavarkulcsot és segíteni a szerelőknek kicserélni a motort, semmit sem tudott volna itt tenni, inkább egy teniszlabdán tölthette ki a frusztrációját” – tette hozzá az angol szakértő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: