DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Néhány híres bahreini ütközés - videóval

Közeledik a Bahreini Nagydíj, ahol az elmúlt esztendőkben több érdekes jelenet is lejátszódott, ezek közül emelünk ki három karambolt. Igen, Maldonado is résztvevője az egyik videónak.

Összeállításunk legkorábbi időpontja 2006, amikor az évadnyitó futamot rendezték Bahreinben. Egy új korszak kezdete volt ez, az előző évi V10-es erőforrásokat a V8-asok váltották fel. Kimi Raikkönen az időmérő első szakaszában hátsó kerékfelfüggesztés-törést szenvedett, az autó pedig igen látványosan összetört hátul. A történet érdekessége, hogy a 22. rajtkockából indulva másnap a 3. helyet szerezte meg a versenyen.

Raikkönen senkivel sem ütközött, a felfüggesztés tört el

2014 megint egy új éra kezdete, a V8-asokat a V6-os hibrid turbók váltották fel. Igaz, ez már a szezon harmadik viadala volt. Maldonado a korábbi években is híres volt forrófejűségéről, itt ismét nagyot alkotott. A futam közben teljesen ártatlan helyzetben a célegyenes végén oldalról telibe találta Esteban Gutierrezt, aki ettől felrepült a levegőbe, majd a versenyautó némileg összetörve szerencsére a talpára érkezett. Érdekes megemlíteni, hogy Maldonado simán befejezte a versenyt, de a következő futamra rajtbüntetést kapott az eset miatt.

Maldonado megrepteti Gutierrezt

Elérkeztünk a 2016-os évhez, Lewis Hamilton nem tudta megtartani első helyét a pole-ból indulva, mert Nico Rosberg lerajtolta a brit versenyzőt. Az első kanyarba is német csapattársa mögött fordult, amikor egyszer csak Maldonadóhoz hasonlóan oldalról eltalálta őt a túl későn fékező Valtteri Bottas. Szinte már megforgott Hamilton autója (amelynek egyébként kicsit sérült az esetnél a padlólemeze is), de végül valami csodával mégis visszahozta egyenesbe, nem veszített olyan sok időt sem, Massa és a sérült autós Bottas előzte meg. Hamilton végül harmadikként zárt autója sérülése ellenére, Bottas viszont csak 9. lett. Most ők vezetik a két Mercedest.

Bottas beleszáll oldalról Hamiltonba

Vajon ebben a szezonban is történik emlékezetes autótörés, vagy dráma nélkül lezajlik a 2017-es Bahreini Nagydíj?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: