DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Webber: Vettel világbajnok lehet idén

A német pilóta remekbe szabott győzelme után egyre-másra érkeznek a dicséretek és a gratulációk, most egykori nemezise, az F1-től 2013 végén búcsúzó Mark Webber vélekedett pozitívan Vettel sikeréről.

Még csak egyetlen futam telt el a 2017-es világbajnokságból, de sokan már most odaadnák Sebastian Vettelnek és a Ferrarinak az idei világbajnoki címeket. A legtöbb megszólalóval persze nem a racionalitás, hanem a Mercedes elmúlt években tapasztalt hegemóniája mondatja ezt – a helyzetet óvatosabban kezelők közé tartozik Flavio Briatore és a korábbi F1-es pilóta Ivan Capelli is. Az általános vélekedés az, hogy a négyszeres bajnok győzelme jót tett a Forma-1-nek, hiszen végre valaki versenyben győzte le a Mercedest, például Fernando Alonso és Luca di Montezemolo sem fukarkodott a dicsérő szavakkal.



Felipe Massa nemrég kijelentette, hogy a Melbourne-ben látottak alapján a Ferrari bajnok lehet év végén, és egykori versenyzőtársa véleményét osztja Mark Webber is, aki az ausztrál pódiumon először kérdezhetett a győztes Sebastian Vetteltől. „Számomra Sebastian győzelme nem a szerencsén múlt” – idézte a nyolcszoros futamgyőztest az Auto Bild, aki elég jól ismeri a németet, hiszen 2009 és 2013 között, öt éven keresztül versenyeztek együtt a Red Bullnál, jó pár emlékezetes párharcot vívva a pályán, és azon kívül.

„Az abroncsok megóvása Sebastian specialitásai közé tartozik. Bahreinben még jobb lesz a Ferrari, hiszen ott magasabb a hőmérséklet, és nagy terhelés hárul a hátsó abroncsokra. Sebastian bajnokká válhat idén, hiszen mentálisan visszatért” – mondta Webber, utalva Vettel tavalyi frusztráltságára, melynek során több alkalommal kikelt társai és a versenyirányítás ellen, sokszor nyomdafestéket és monitort sem tűrő szavak kíséretében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: