DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Mit szól Alonso a Ferrari győzelméhez?

Amíg a spanyol F1-es pilóta 120%-on teljesítve sem tudott pontot szerezni meghibásodó McLarenjével a szezonnyitón, volt csapata Sebastian Vettel révén népszerű győzelmet aratott.

Fernando Alonso öt évig próbálkozott, hogy világbajnoki címet szerezzen a Ferrarival, de kétszer is az utolsó versenyen bukta el a sikert, egyébként pedig néhány győzelemnél többre nem is futotta a maranellóiaknál töltött ideje alatt. A spanyol abban a reményben igazolt a McLaren-Hondához, hogy velük néhány éven belül győzelemért fog küzdeni, s bár egyelőre a Ferrari is erre vár, idén talán valóban esélyük van arra, hogy harcba szálljanak a végső diadalért. Alonsónak Melbourne-ben végig kellett néznie, hogy Sebastian Vettel győzelemig viharzik a vörös autóval, a várakozásokkal ellentétben azonban nem volt frusztrált a német diadala miatt, sőt, örült neki, hogy egykori alakulata visszatért az élre.



„Már tavaly is esélyük volt a győzelemre, csak akkor be kellett iktatniuk egy plusz kiállást, így Nico végzett az élen” – idézte a Crash.net Alonsót. „Még várjunk néhány versenyt, az azonban látható, hogy versenyképesebbek, mint eddig, ami jó. De amint mondtam, itt már tavaly is harcban álltak az első helyért” – tette hozzá a spanyol, akinek szavaival a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is egyetértett.

„A Ferrari és közöttünk zajló csata nagyon izgalmas, hiszen a rajongók örülnek neki, nekünk pedig új kihívást jelent. Ha minden versenyt megnyernénk, és úgy tűnne, könnyű dolgunk volt, egyértelmű, hogy nem így lenne. Mindig szkeptikusak voltunk azt illetően, hogy elég jónak bizonyultunk-e, mindig próbáltuk a negatívumokat is észrevenni, és felkészülni a legrosszabb eshetőségre is. Ezért számítottunk mindig arra, hogy a Red Bull és a Ferrari lesznek a legnagyobb ellenfeleink. Így is lett, a nézőpontunk pedig változatlan maradt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: