DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Massa: A Ferrari bajnokká válhat

A brazil pilótát nagyon meglepte egykori F1-es csapata melbourne-i teljesítménye, és úgy gondolja, hogy ha a Scuderia így folytatja, akár bajnokok is lehetnek év végén.

Felipe Massa 2013 végén hagyta el a Ferrarit, s míg ő másodvirágzását élte a Williamsnél, és néhány hetes visszavonulásából újra csatasorba állt idén, egykori alakulata útját hullámhegyek és -völgyek tarkították: most úgy tűnik, a maranellóiak ismét a csúcs felé tartanak. A brazil pilóta az Ausztrál Nagydíj után folytatta a Motorsport.com-on már tavaly is olvasható blogját, melyben többek között kitért a vörösök szereplésére is. „A Ferrari nagyon meglepett engem. A 2016-os problémák után több szakértő is meg volt győződve róla, hogy ezeknek az idei felkészülésükre is hatásuk lesz majd.”



„Kívülről az látszott, hogy a Ferrari végig fejlesztette 2016-os autóját, és éppen ezért vélték sokan úgy, hogy ez a 2017-es autó előkészületeiről vonja el az energiát. Ennek ellenére a csapat remek munkát végzett. Az autó hihetetlenül versenyképesnek bizonyult, és úgy hiszem, a Ferrari alkalmas arra, hogy megnyerje a világbajnokságot. Talán a Mercedes gyorsabb tőlük egy-két tizeddel, de Sebastian Vettel bizonyította rátermettségét, hogy ki tudja használni a riválisok hibáit, mindegy, hogy mekkorák.”

Massa nagyon örül annak, hogy nem ugyanaz a név szerepelt az eredménylista élén, mint az elmúlt néhány év során. „Személy szerint tetszik, hogy így alakult, a rajongóknak is van miről beszélniük, mert ha csak egy csapat győzedelmeskedik, az nyilván kevesebb témát szolgáltat nekik. Én is remélem, hogy minden lehetőséget ki tudok majd használni, amely az utamba kerül, és úgy hiszem, idén lesz erre esélyem.”

„Jelenleg a Kínai Nagydíjra koncentrálok, ahol tavaly a tizenegyedik helyről a hatodikig tudtam felzárkózni, így remek versenyünk volt. Meglátjuk, mire megyünk majd ebben az évben, egy dologban azonban biztos vagyok: itt találkozhatunk a világ egyik legkülönlegesebb szurkolótáborával, és tudom, hogy ott fognak várni engem a szállodámnál, néhány igazán eredeti ajándékkal!” – tette hozzá a Melbourne-ben hatodikként záró brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: