DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: Ha Verstappen egy körrel előbb cserél kereket, győztünk volna

A Mercedesnél a nyilatkozatok ellenére a jelek szerint továbbra sem tudják teljesen túltenni magukat az ausztráliai vereségen. Még mindig számolgatnak és most kihozták, hogy egy kör hiányzott mindössze számukra a győzelemhez.

Az Ezüst Nyilak stratégiai főnöke, James Vowles elismerte, hogy nem volt a legideálisabb a stratégiájuk az Ausztrál Nagydíjon Hamiltonnal, ám a gumik hirtelen kopása miatt szükség volt a cserére. „Ha megállunk, tudtuk, hogy Kimi és Verstappen mögé fogunk visszaérkezni, de már szenvedtünk az abroncsok elhasználódásával, ezzel sem lett volna sokkal jobb a helyzet” – nyilatkozta Vowles.

„Verstappennek meglett volna a lehetősége, hogy egy elévágással megelőzze Kimit. A Red Bullnak azonban más volt a stratégiája, később állt ki, hogy lágyabb gumit tehessen fel. Ha akkor kiáll kereket cserélni a holland, amikor elképzeltük, akkor lett volna Lewisnak egy kis szabad területe, felért volna Raikkönen mögé és az az idő már elég is lett volna nekünk, hogy győzzünk” – folytatta az okfejtést a stratégiai főnök.

Vettel nemcsak Verstappen, hanem Hamilton elé is visszaérkezett


„Előtte sem volt egyszerű. Az elején lassabb tempóval kezdtünk, majd Hamilton gyorsított, Vettel azonnal válaszolt. Megint gyorsítottunk, Vettel megint rögtön válaszolt. Akkor kitaláltuk, hogy azt az utasítást adjuk Lewisnak, hogy mindent adjon bele, amit csak tud. Némi kis előnyt ki is sajtolt, de ahogy elhasználódtak az abroncsok, Vettel azonban újra megérkezett a kritikus távolságba, ahonnan egy gyors korai cserével elénk tudott volna vágni” – elemezte a helyzetet Vowles.

Hamilton is nyilatkozta korábban, hogy túlhevültek a gumik, emiatt elkezdtek elhasználódni, jelentősen vesztett a tapadásából, ő kérte a kerékcserét. Hamilton szerint ugyanis annyira csúszkált, hogy vélhetően a gumik állapota közti különbség miatt egyébként is megelőzte volna őt Vettel. A forgalomba keveredés pedig már balszerencse volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: