DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Jó hetet zárt a Williams

Jól sikerült a Williams-Mercedes második heti tesztelése Barcelonában. Különösebb gondok nélkül gyűjtött rengeteg tapasztalatot az újonc Lance Stroll és sok értékes adatot az istálló.

Stroll az utolsó tesztnapot a kilencedik helyen zárta, legjobb idejét szuperlágy gumikkal érte el. Az ultralágy keveréket is feltették az újoncnak, de azzal nem sikerült javítania. Egyetlen gondjuk az volt, hogy a piros zászlós megszakítások miatt nem sikerült teljes versenyszimulációt futni az autóval.

Rod Nelson főmérnök elégedett volt az utolsó nappal és az egész hét történéseivel is. „Egészen jó napot zártunk. A karosszérián dolgoztunk a legtöbbet, valamint időmérős szimulációt futottunk délelőtt. Sajnos, Lance nem tudta kihozni magából a legtöbbet ultralágyon, a napi legjobb ideje szuperlágy keveréken született meg. Délután többször is nekifutottunk a versenyszimulációnak, de ezeket sajnos a piros zászlós szakaszok miatt végül meg kellett szakítanunk. Mindent egybevetve azonban rengeteg adatot gyűjtöttünk a hét során, 600 kör fölött teljesítettünk, ezzel elég sokat behoztunk a múlt héten elvesztett időből. Sok a pozitívum az eddig eltelt időben, felkészülten mehetünk Melbourne-be" – nyilatkozott elégedetten Nelson.

Az újonc brit Lance Stroll 132 kört tett meg a pénteki napon. Múlt héthez képest vezetése letisztulni látszik, komolyabb vezetői hiba nélkül teljesítette a napot, az autó is megúszta épségben.

Stroll a Williams-Mercedesszel


„Jó nappal zártuk a jó hetet. Jó érzés vezetni az autót, az ultralágyakon pedig kiváló a tapadás. Sajnos a leggyorsabb körömben szélesre vettem a 13-as kanyart, ez pedig el is vette az esélyét a javításnak. Nyolc tizedes gyorsulásra álltam addig, minden jónak tűnt, de hát ez a tesztelés. A délutáni hosszú etapokon is jól mentem, ezek mind pozitívumok. A múlt hét rettentően frusztráló volt számomra az ismert események miatt, de végre ezúttal egy remek hetet zártunk. Mindent kipróbáltunk, rövid és hosszú etapokat és az összes gumikeveréket, ennek örülök igazán. Egyelőre nyugodtnak kell maradnunk és tenni a dolgunkat Ausztrália előtt, aztán meglátjuk, pontosan hol állunk. Az egy új pálya számomra, ahol még sosem jártam. Lépésről lépésre, körről körre fogom megtanulni” – vázolta fel a történéseket Stroll.

Két hét múlva kezdődik a szezon Melbourne-ben, ahol a Williams istálló a Massa-Stroll párossal vág neki az idénynek. Eddig nem rossz előjelekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: