DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Az exvilágbajnok szerint is Alonso a csúcs

A kétszeres F1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi szerint továbbra is Fernando Alonso a jelenlegi mezőny legjobb pilótája - azt is elárulta, hogy miért és azt is, hogy miben kell nagyot javulnia a sportágnak.

Még mindig általános vélemény, hogy Fernando Alonso a mezőny legjobb Formula-1-es pilótája, legalábbis a szakma szerint - a kétszeres világbajnok ugyan 2006 óta nem járt a csúcson és az utóbbi években csak szenved a McLarennel, a megítéléséből semmit sem veszített. Ezúttal Emerson Fittpaldi, az F1 1972-es és 1974-es világbajnoka méltatta.

"Ha meg kell valakit neveznem, akkor még mindig Fernando Alonsót mondanám" - válaszolta arra a kérdésre, hogy a jelenlegi legjobb pilóta. Alonso egyébként hasonló véleményen van saját magáról. "Még mindig ő a legkomplettebb versenyző. Van öt-hat extrém jó pilóta a mezőnyben, de szerintem Fernando a legkomplettebb és ami a legfontosabb: ő egy igazi versenyző. Még ha az autója nem is az igazi, ő vasárnap akkor is feljebb zárkózik és meglepetést okoz" - indokolta választását.

alonso-2017



Fittipaldi szerint ha minden idők legjobbját keressük, neki akkor sincs nehéz dolga. "Nagyon sok fantasztikus pilótát láthattunk, de nekünk, braziloknak nem lehet kérdés, hogy Ayrton Senna minden idők legjobbja. Persze ha megnézzük a sportág történetét, olyan neveket látunk, mint Fangio, Schumacher, Niki Lauda, mind nagyszerűek. Nehéz választani, de Brazíliában nyilvánvalóan Senna a legjobb."

Az is szóba került, hogy a jelenlegi Formula-1-et a PR-osok uralják és nem sokat látunk a versenyzők személyiségéből. "Szerintem a versenyzőknek több szabadságot kell kapniuk, hogy megmutathassák magukat. Ha mondanának valamit, akkor a PR-os azt mondja, hogy na azt ne. A pilóták ráadásul ott vannak a motorhome-ban, a szurkolók nem látják őket, pedig látniuk kellene az emberi oldalukat. Nézzük meg a teniszcsillagokat, a NASCAR-, vagy IndyCar-pilótákat, ott van show. Remélem, hogy a Formula-1 új vezetése sokkal inkább láttatja majd a versenyzőket."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: