DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso: „Én vagyok a legjobb, nem vonulok vissza!”

Fernando Alonso nagyon érdekes dolgokat mondott Barcelonában: nem csupán a Hondába szállt bele páros lábbal, de azt is kifejtette, hogy sosem volt még ilyen jó formában, s nincs nála jobb az F1-es mezőnyben.

Mint arról már beszámoltunk, s ide kattintva el is olvasható, Fernando Alonso nem bírta tovább cérnával, s keményen nekiment a Hondának, miután hat nap elteltével a McLaren a tervezett tesztprogram második napjánál tart, s a legtöbb kör, amit egyhuzamban meg tudta tenni, tizenegy volt, ráadásul 30 kilométer per órával lassabbak az egyenesben mindenki másnál.

A Sky Sportsnak nyilatkozva Alonso emellett saját magáról is szólt pár szót: „A legjobb formámat hozom, úgy érzem, hogy én vagyok a legjobb pilóta a mezőnyben, csak éppen egy olyan motorra lenne szükségem, mely képes az egyenesben olyan gyorsan menni, mint a többieké” – mondta, majd a spanyol sajtónak is szólt egy érdekeset: „Az egész csapat készen áll a győzelemre, kivéve a Hondát.”

alonso-2017-teszt-d6



Az egész csapatba, amiről beszélt, ő maga is beletartozik, éppen ezért most már szó sincs a visszavonulásról, amiről nemrég még lehetségesként beszélt – a spanyol célja egyértelműen a győzelem: „A problémák csak motiváltabbá tesznek, hogy folytassam, hogy győzzek. Nem hagyom abba a versenyzést, amíg nem érek el egy jó eredményt, amilyet megérdemlek.”

„Ha egy napon azt látom majd az autóban, hogy mások csodálatos íveket autóznak, később fékeznek nálam és jobban rajtolnak, akkor azon a napon megállok, és azt mondom, hogy ennyi volt. De most épp ez ellenkezőjét látom! Idén, ezen a télen az eddigi legjobb teljesítményemet nyújtom a pályán, szóval ideje támadni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: