DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Alonso keményen odaszólt a Hondának

Fernando Alonso, a McLaren-Honda pilótája akadt ki a japán gyártóra. A wokingiak a 2017-es teszteken végig az erőforrás kisebb-nagyobb problémájával küzdenek, amit már a spanyol sem bírt szó nélkül.

A McLaren nem tudja teljesíteni a tesztprogramját, mivel a Honda motorral folyton gondok akadnak. Nem csoda, hogy a wokingiaknál nagy a feszültség, amit két nappal a tesztelés vége előtt a kétszeres spanyol bajnok, Fernando Alonso sem tudott szó nélkül hagyni.

A McLaren versenyzője kifakadva kezdte mondandóját: „Csak egyetlen problémánk van, ami nem más, mint az erőforrás! Nincsen stabilitás, és nincs erőnk. Azt hiszem, 30 km/h-t veszítünk az egyenesben, minden egyes egyenesben. Ilyenkor nehéz megmondani az érzéseimet az autóval kapcsolatban. Minden jónak tűnik, de amikor elérjük az optimális sebességet, nem tudni mi történik.”

Alonso így folytatta: „Talán ez az év még frusztrálóbb lesz, mert a szabályváltozások miatt nagyobbak az elvárások velünk szemben. Az ember úgy gondolja, hogy csökkentette a különbséget a télen, erre ez van. Javulnunk kell, muszáj. A jelenlegi helyzet messze van az ideálistól.”

 alonso-teszt-2017



A spanyol mégis a pozitívumokat kereste a sok rossz dologban: „Nem értük el az elvárásainkat, és nem vagyunk olyan gyorsak, mint amilyenek akartunk lenni ezen a teszten. Másrészről ez még csak az előszezon. Emlékszem 2014-re, amikor a Red Bull körülbelül hét kört futott a teszteken, és utána két vagy három versenyt nyertek abban az évben. Tehát mondjuk azt, hogy hosszú a szezon, és van időnk reagálni a problémákra.”

„Nem mondhatjuk, hogy elégedettek vagyunk, és minden rendben van. Nem teljesítjük a programunkat, nem annyi kört futunk, mint amennyit előre tervezünk. Hiányoznak az információink” - folytatta a gondok ecsetelését Alonso.

A veterán spanyol így zárta mondandóját: „Most már csak két napunk van, fejenként egy-egy. Határozottan elmaradtunk az ütemtervtől a megbízhatóság és a teljesítmény szempontjából is. Ez a téli teszt most erről szól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: