DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Stroll megvédte saját magát

A kanadai F1-es pilóta számára nehézkesen indultak a 2017-es szezon előkészületei, s bár elismeri az emberek véleményalkotási jogát, teljességgel biztos a dolgában.

Lance Strollnak két tesztnap adatott a múlt heti barcelonai gyakorláson, de egyik sem a tervei szerint alakult. Két kicsúszása még teljesen normálisnak hatott, szerdán azonban összetörte a Williams FW40-est, melynek következtében Felipe Massa nem tudott autóba ülni csütörtökön. A kanadai akkor elmondta, hogy nem igazán zavarják a hibái, azóta viszont folyamatosan zúdulnak rá a kritikák a rajongók, de még a szakma részéről is.



A Stroll ellen felhozott legnagyobb érv a tapasztalatlansága, melyet megfejelnek a nehezebben vezethető 2017-es autók. A 18 éves versenyző azonban magabiztos, és felhívta a figyelmet arra, hogy nem véletlenül esett rá a Williams választása. „Tudom, hogy készen állok” – nyilatkozta a pilóta a Journal de Montrealnak. „Mielőtt ide jöttem, több bajnokságot is nyertem, ezért semmi kétségem afelől, hogy megérdemlem a helyemet a Forma-1-ben. Ahhoz, hogy szuperlicencet szerezz, negyven pontra van szükséged, én pedig sikerrel vettem az akadályt. Az embereknek joguk van a véleménynyilvánításhoz, de nem olvasom el, hogy mit mondanak. Az én feladatom az, hogy vezessem az autót.”

Csapattársa, Felipe Massa védelmébe vette a kanadait, mondván, még csak 18 éves, ezért szoknia kell a sportágat, Lewis Hamilton pedig az autókat jelölte meg okként Stroll hibáira. „Én ezt nem így látom” – mondott ellent a britnek a Williams-pilóta. „Persze kevés a tapasztalatom, de remekül érzem magam, annak ellenére, hogy az autóknak hatalmas mértékű leszorítóereje van, és sokkal gyorsabb a kanyarokban, mint korábban. Az F1 a motorsport csúcsa, és ennek megfelelően zajlott a felkészülésem. Nem vonom kétségbe a képességeim” – tette hozzá Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: