DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Massa: Nyugi van, emberek, csak 18 éves!

Nem kellene elhamarkodottan elítélni a második legfiatalabb F1-esként debütálni készülő Strollt a múlt heti balesetei miatt – ez csapattársa véleménye, aki arról is beszélt, hol áll a Williams az erősorrendben.

Az első teszthét sztorijai között az élre kívánkozott minden idők második legfiatalabb F1-ese, a mindössze 18 esztendős Lance Stroll igencsak felemásra sikeredett bemutatkozása: a kanadai versenyző két tesztnap alatt három balesetet szenvedett, ami összeadva gyakorlatilag két teljes naptól megfosztotta a Williamst.

Bár a szakmán belül a legtöbben megvédték az ifjú tehetséget, mondván, hogy nagyon nehéz pillanatban csatlakozott a sportághoz, s időt kell neki adni a tanuláshoz, a közvélemény máris kikezdte a fiatalembert, aki tehetsége mellett vitathatatlanul sokat köszönhet milliárdos édesapjának is, aki a valaha volt talán legintenzívebb újoncfelkészítő programot finanszírozta számára. Most csapattársa, Felipe Massa is beállt Stroll védelmezőinek sorába, s hangsúlyozta, hogy egy ennyire fiatal versenyzőtől teljesen normális, hogy hibákat követ el:

3-strollcrash



„Emberek, nyugodjunk már le, most próbálta ki először az autót! A fiú csak 18 éves! Én is voltam 18 éves, tudom, min megy most keresztül” – mondta a brazil a sajtónak, aki igyekezett a pozitívumokat is megtalálni az első heti tesztelésben: „Legalább a problémáink nem abból fakadnak, hogy nehézségeink vannak az autóval…”

A brazil, aki még ferraris korából ismeri Strollt, hiszen a kanadai eleinte ott volt akadémista, emellett a riválisokról is beszélt: „Az volt a benyomásom, hogy a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull után következünk az erősorrendben, bár a Renault is sokat fejlődött” – mondta, s emellett a McLarenről és volt csapattársáról is szót ejtett: „Megint nehézségekkel kezdtek. El tudom képzelni, hogy érez Alonso… Nem könnyű a helyzete, jól ismerem őt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: