DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Strollt nem nagyon zavarják a hibái

A Williams kanadai F1-es pilótája másodszor is rontott, ezzel kihúzta csapatát a csütörtöki tesztnapról - szerinte azonban ezek előfordulnak, tovább kell lépniük és kész.

Nem indul túl fényesen Lance Stroll Formula-1-es karrierje, hiszen a 18 éves kanadai újonc három tesztnap alatt kétszer is hibázott, utóbbiért pedig komoly árat fizetett a csapat: csütörtökön nem tudnak kigurulni a pályára. Arra ugyan már szerződtetésekor felhívták a figyelmet a Williamsnél, hogy várhatók hibák Strolltól, mindenesetre a már eddig is sokat támadott fiatal nem hozta magát könnyebb helyzetbe - igaz, a csapat most sem hibáztatja.

"Versenyzünk, nyomjuk, néha történnek ilyen dolgok" - értékelte újabb hibáját Stroll, aki hétfői bakija után is magabiztosan nyilatkozott. "Ki kell találni, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőle, a csapatnál mindenki meglehetősen pozitív. Alapvetően jó napunk volt" - tette hozzá a kanadai tinédzser, akinek Formula-1-hez szükséges érettségét sokan megkérdőjelezték.

stroll-williams



"Balszerencsés és sajnálatos, hogy ez történt a végén, de kisebb akadályok és olyan hibák, mint ez, elő fordulnak. Tovább kell ezen lépni" - zárta gondolatait Stroll, aki az F3-as bajnoki cím után Melbourne-ben debütálhat majd a királykategóriában.

A kanadai egyébként szerdán így is megtett 98 kört, amelyet csak Sebastian Vettel és Marcus Ericsson szárnyalt túl, így valóban sok tapasztalatot gyűjthetett az autóról és a gumikról - a köridőket tekintve a kilencedik helyen zárt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: