DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sokat fejlődött a Pirelli esőgumija?

Romain Grosjean, a Haas francia F1-es pilótája úgy véli, hogy sokkal dolgozott az idei esőgumi a barcelonai teszt utolsó napján, mint a korábbi években - az intermédiával viszont lesz még munka.

Az idei első Formula-1-es teszthét utolsó napján mesterségesen esős körülményeket teremtettek a csapatoknak, hogy kipróbálják az esős és az átmeneti abroncsokat. Főleg előbbivel voltak komoly gondok az elmúlt időszakban, de Romain Grosjean szerint ezen sikerült javítania a Pirellinek, legalábbis az "előidézett" helyzetben jól vizsgáztak a gumik.

"Meglehetősen érdekes volt a helyzet az esőben, komoly fejlődésen esett át a gumi tavalyhoz képest" - nyilatkozott biztatóan a Haas francia pilótája. "Egyáltalán nem hevült túl a hátulja és a hőmérséklet, valamint a felmelegítés is rendben volt. Az átmeneti gumik egy körön át nagyon jók voltak, de aztán elég hamar elfogytak, ezzel lesz még munka. Összességében viszont ez egy jó lépés a korábbiakhoz képest."

haas-teszt



Nico Hülkenberg, a Renault pilótája viszont úgy látta, hogy nem volt túl sok értelme ennek a napnak, mert bár vizes volt a pálya, a napos idő miatt túl gyorsan száradt. "Szerintem nem volt a leghatékonyabb így, de legalább megpróbáltuk. Nem tudtunk sokat menni, mert hamar felszáradt az aszfalt és nagyon hamar az intermedia gumikra kellett váltani. Nem tudtuk igazán szimulálni a felúszásos részeket, szóval erre majd csak versenyhétvégén kerül sor" - értékelt a német.

A napot végül Kimi Raikkönen zárta az élen a Ferrarival, de a legjöbb kört természetesen már mindenki slickekkel futotta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: