DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Bottas sokat tanult ebben a négy napban

A szerdai nap nem sikerült jól a Mercedes számára a barcelonai F1-es teszten, de a finn pilóta úgy véli, hogy összességében nagyon hasznos információkat gyűjtöttek a hét folyamán.

Nem alakult ideálisan a csütörtöki tesztnap a Mercedes számára, hiszen a világbajnok istállónak most először technikai hibája akadt - Lewis Hamilton emiatt pályára sem gördült délelőtt és csak Valtteri Bottas nyüstölte a W08-ast délután. A finn pilóta 68 kört tett meg, így végül ők is gyűjtöttek információkat a vizes és az átmeneti gumik viselkedéséről.

"Sajnos ez a nap most egy kicsit rövidebbre sikerült, mint ahogy terveztük" - kezdte értékelését a köridőket tekintve utolsó előtti helyen záró Bottas. "Összességében viszont azt mondhatom, hogy nagyon jó négy napot töltöttünk itt el Barcelonában. Csapatként kihoztuk a maximumot ebből a hétből, sok kilométert tettünk meg és én személy szerint is sokat tanultam."

bottas-mercedes



"A mai nap folyamán jó etapokat teljesítettünk az extrém esős és az átmeneti esős abroncsokon, mielőtt átváltottunk a slickekre. Érdekes volt nedves körülmények között tesztelni és nagyon hasznos információkat gyűjtöttünk az átmeneti gumikról. A napot végül egy hosszú száraz etappal zártuk, ezzel még jobban megértettük az abroncsokat Melbourne előtt" - magyarázta a finn pilóta

"Igazán élveztem a közös munkát a csapattal a hét folyamán, minden mérnök és szerelő nagyszerűen tette a dolgát és a gyárban is mindenkinek köszönet jár, mert az autó nagyon jól működött" - zárta gondolatait a Mercedes új versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: