DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Wolff szerint jó lesz a Hamilton-Bottas páros

A finn F1-es pilótának ki kell harcolnia ugyanazt, amit Rosberg már elért a csapatnál, de nagyon más karakter, mint Hamilton, így jól kiegészíthetik majd egymást.

Sokan féltik a Mercedesnél való versenyzéstől Valtteri Bottast, elsősorban Lewis Hamilton miatt - a brit pilóta édesapja óva intette a finnt, de mások szerint is nagyon könnyen megégetheti magát a háromszoros világbajnok csapattársaként. Az istállónál azonban hisznek abban, hogy Bottas megállja majd a helyét, most Toto Wolff is erről beszélt a SpeedWeeknek.

"Szerintem jól fog működni a Lewis-Valtteri páros, egyszerűen azért, mert teljesen más karakterekről beszélünk" - mondta a Mercedes motorsport-igazgatója a lapnak. "Bottas feladata, hogy átvegye Nico helyét, aki korábban már kiharcolt magának egy bizonyos szerepet, ezt kell most megtennie Valtterinek is. Biztos, hogy jó lesz köztük a kapcsolat és szerintem jól ki fogják majd egymást egészíteni."

hamilton-wolff



Nico Rosberg bejelentése után két égető problémával is szembesült az elmúlt három évet uraló Formula-1-es istálló, hiszen találnia kellett egy megfelelő versenyzőt a világbajnok helyére, ráadásul Paddy Lowe is elköszönt a csapattól. "Nem volt sok nyaralás, mert sok nehéz döntést kellett meghozni, kezdve a versenyzőkkel, folytatva Paddy távozásával. A célunk az, hogy még erősebbek legyünk, ezért is voltak ezek nehéz döntések."

Wolff mindenesetre már nagyon várja, hogy kiderüljön, mire képes az új autó. "Kíváncsi vagyok rá, hogy igazából mennyire gyorsak ezek az autók, de az biztos, hogy jól fognak kinézni. Azt nem tudom, hogy képesek leszünk-e címet védeni, ilyenkor még mindenki óvatos és szkeptikus a szabályváltozások miatt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: