DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az élcsapatok örülnek az F1 új érájának

A Red Bull és a Mercedes egy-egy prominens személyisége is méltatta a távozó Bernie Ecclestone-t, ám izgatottan várják, hogy milyen tervei vannak a sportág új többségi tulajdonosának.

Talán még azok is hajlandóak elismerni Bernie Ecclestone érdemeit, akik nem szívlelik a 86 éves üzletembert. A sportág éléről hétfőn távozó brit világszerte ismert, és rengeteg pénzt termelő üzletté formálta a Forma-1-et, amelyből annak résztvevői is sokat profitáltak. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko mindezt elismeri, de úgy érzi, eljött az idő a változásra. „Bernie globális show-t csinált a semmiből, nagyon sok embert gazdaggá tett, minket is beleértve, de azt is tudjuk, hogy vannak bizonyos problémás területek” – idézte az osztrákot a Salzburger Nachrichten című lap.



Amióta a Liberty Media bejelentette a Forma-1 többségi tulajdonjogainak átvételét, folyamatosan hallani, milyen új ötletekkel szeretnék jobbá varázsolni a sportágat. Többek között felmerült a Ferrari 100 millió dolláros bónuszának megszüntetése, valamint a költségvetési sapka bevezetése, Marko azonban magabiztos a jövőt illetően. „Technikai szempontból minden szerződésben van rögzítve, egészen 2020-ig. Rövid távon azonban sok mindent lehet tenni: a sportnak nyitottabbá kell válnia, ez az év csak a kezdet.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója a következőképpen vélekedett a tulajdonos- és vezetőváltásról a német DPA-hírügynökségnek: „Ez egy éra vége és egy új kezdete” – mondta az osztrák, aki örömmel fogadta a sportág új irányítóit. „Mindannyian szakértők a területükön. Ross pontosan tudja, mi a Forma-1, Sean pedig mindent tud az üzleti részéről, ami nagyon jó hír számunkra. Chase kezében van az F1 irányítása, de mellette vannak a sportért és a marketingért felelős ügyvezetői, amely remek összeállítás. Ross felkérése mutatja, hogy (Carey) kompetensebb embert akart azon a téren, ahol ő híján van tapasztalatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: