DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen tanácsot adott Mick Schumachernek

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher csemetéje nem titkolja, hogy éveken belül az F1-ben kíván szerepelni, ennek eléréséhez pedig a 19 éves holland ellátta egy-két instrukcióval.

Még most is nehezen lehet elhinni, hogy Max Verstappen fiatal kora ellenére milyen könnyedén veszi a Forma-1 jelentette akadályokat. Persze az elmúlt két év során az ő versenyzése sem volt mentes hibáktól, de miután leporolta magát, ismét a csúcson tudott teljesíteni. Manővereivel egyrészt csodálatot váltott ki a sportág követőiből, a rajongók másik fele (prominens F1-es személyiségekkel együtt) viszont nem győzte kritizálni őt a szabályok feszegetése miatt. Nemrég a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner világított rá arra, hogy pilótája milyen egyszerű személyiség: a brit szerint Verstappen teljes mértékben tisztában van felelősségeivel, és azokkal a kihívásokkal, amelyeket a Forma-1 jelent számára.



Ha valaki, akkor a holland tudja, hogyan kell kezelni a média és az eredménykényszer jelentette nyomást, hiszen 17 évesen mutatkozott be a Forma-1-ben, 18 évesen futamgyőztesnek mondhatta magát, és a körülmények számára kedvező alakulása esetén 2017-ben akár a világbajnoki címért harcolhat majd. Ha így lesz, azzal Verstappen minden idők legfiatalabb világbajnoka lesz, ő azonban elmondta, hogy nem a rekordokra hajt. Verstappen 2014-ben egyetlen F3-as európa-bajnoki szezon után vetette meg a lábát a száguldó cirkuszban, abban a bajnokságban, ahol idén Mick Schumacher fog készülni a jövőbeli F1-es bemutatkozásra.

A 17 éves német versenyző azonban már most előnyben van Verstappenhez képest, hiszen az elmúlt két szezont az F4-ben töltötte, amely kategória német és olasz bajnokságában is második helyig jutott 2016-ban. Schumacher számára neve amekkora előny, akkora hátrány is, hiszen nagyok az elvárások vele szemben, Verstappen szerint azonban nem kell ezzel törődnie. „Úgy vélem, Micknek nem kell erre gondolnia, hanem inkább a tapasztalatszerzést tartsa szem előtt, és hogy annyi versenyt nyerjen, amennyit csak lehetséges. Ha ez megtörténik, az ajtók ki fognak nyílni előtte” – nyilatkozta a holland az olasz La Stampa című lapnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: