DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért nem kell Wehrlein a Williamsnek sem

Nem feltétlenül a fiatal pilóta képességeivel van gond, más a fő indok - legalább akkora szüksége van Bottasra a Williamsnek is, mint a Mercedesnek és még kevésbé értékes számukra Wehrlein.

A Mercedes hivatalosan is megtette ajánlatát a Williamsnek és Valtteri Bottasnak, így egyértelművé vált, hogy a finn pilótát szeretnék megszerezni Lewis Hamilton mellé 2017-re. Azonban ha a grove-iak nem engedik el Bottast, akkor csak egyetlen megoldás létezik: saját fiataljukat, Pascal Wehrleint kell bedobni a mélyvízbe. A fiatalok azonban 2017-re kevésbé kelendőek, mint eddig.

"A következő szezonban az új szabályok miatt óriási fejlesztések várhatók majd év közben, főleg a nagy csapatoknál. Ezért kell minél tapasztaltabb versenyző, de ha lehet, akkor mindjárt kettő, hogy minél több és pontosabb visszajelzést tudjon adni. Ezért kell Bottas a Mercedesnek és ezért nem akarja éppen most bevetni Wehrleint" - magyarázta a helyzetet Martin Brundle.

wehrlein-manor-2016-mexiko



Persze ezzel nem csak a Mercedes van így, a Williams talán még inkább rászorul a finn tapasztalatára és megbízhatóságára. "Nekik is nagyon kell Bottas, mert a másik versenyzőjük Lance Stroll, aki abszolút újonc, nem tudjuk, hogyan fog majd teljesíteni. Még a GP2-ben sem ment, nem nagyon használta ezeket a Pirelliket, szóval a Williamsnek egyszerűen kell a rutin."

A hírek szerint Claire Williamsék nem is adják a finnt, még jelentős motorár-csökkentésért és Pascal Wehrleinért cserébe sem - ebben az esetben viszont nem nagyon lesz választásuk Toto Wolfféknak. "Nem látok más lehetőséget, mint hogy be kell tenni a Mercedesbe Wehrleint" - jelentette ki Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: