DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Mercedes: Talán ez volt Hamilton tempója

Paddy Lowe szerint ki tudja, hogy mi volt a valós tempó, hiszen nem ő vezette az autót, hanem a brit F1-es pilóta - Rosberg nagyon megérdemli a világbajnoki címet és a Ferrari teljesítményét is elismerte.

Lewis Hamilton nyerte a szezonzáró Abi Dhabi Nagydíjat, de Nico Rosberg beért a második helyen, így megnyerte Formula-1-es pályafutása első világbajnoki címét. A brit pilóta minden trükköt bevetett, hogy nehéz helyzetbe hozza komoly előnyből induló csapattársát, de ezzel végül csak a Mercedes haragját vívta ki.

"Nem akarok erről túl sokat mondani, mert ki tudja, nem mi vezettük az autót" - mondta Paddy Lowe arról, hogy Hamilton nem tartotta be csapata utasítását a hajrában. "Ki tudja, hogy mi a valós tempó, amikor nem vezetjük az autót. Ez szült néhány nehézséget, de végül Nico és Lewis versenyzett egymással."

hamilton-mercedes-abudhabi-2016



A fő gondot az jelentette, hogy megérkezett Sebastian Vettel a két Mercedesre és kérdéses volt, hogy maguk mögött tudják-e őt tartani. "Szerintem nagyszerű volt látni, ahogy Sebastian felzárkózott, a Ferrari remek stratégiájával átugrotta a Red Bullokat. Körömrágós volt a hajrá, főleg az utolsó két kör, hogy vajon meg tudja-e előzni Nicót és Lewist."

"Hihetetlen érzés. Nagyon jó érzés három ennyire szenzációs évet teljesíteni és kiegyenlítődik a helyzet, hogy már mindkét pilótánknak van világbajnoki címe. Ők ketten a három legkülönlegesebb idényt produkálták a sportág történetében. Nagyon-nagyon-nagyon örülünk Nicónak és nagyon megérdemli a világbajnoki címet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: