DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Verstappen aligha szól bele a bajnoki csatába

A holland nem igazán lát esélyt arra, hogy normál körülmények között megszorongassák a Mercedeseket az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon. Egy másik csapattal viszont kiélezett lehet a küzdelem.

Természetesen az egész évadzáró hétvégét Nico Rosberg és Lewis Hamilton világbajnoki címért zajló harca határozza meg: a legfőbb kérdés, hogy bele tud-e más szólni kettejük küzdelmébe, hiszen a britnek csak úgy van esélye megelőzni csapattársát, ha mások is befurakodnak közéjük. Nyilvánvaló, hogy ilyen szempontból a Red Bullokat és a Ferrarikat kell figyelni, s a mai két edzés közül az elsőn Max Verstappen, a másodikon Sebastian Vettel került a legközelebb a Mercedes duójához. Előbbi szerint a két üldöző istálló kiélezett csatát vívhat vasárnap:

„Biztatóan alakult a mai nap. Mindig is trükkös volt ez a pálya, köszönhetően a változó hőmérsékleteknek” – nyilatkozta Verstappen a GPUpdate.net szakoldal hasábjain Abu Dhabi Nagydíj első napjának végén. „Nem volt rossz a versenytempónk, s az autó egyensúlyát is kézben tartottuk. Úgy gondolom, szoros csatát fogunk vívni a Ferrarival, mivel egyelőre nagyon erősek ezen a hétvégén, de biztos vagyok benne, hogy mi még jobbak lehetünk.”

verstappen-abudhabi-redbull-1



Verstappen persze nem csak hátra, hanem előre is tekint, ám amikor arról kérdezték, hogy lehet-e esélye megszorongatni a Mercedeseket, nem volt túl optimista. Azok után, hogy pár hete Toto Wolff még a holland édesapját, Jost is felhívta ebben a témában, nyilván a Red Bull versenyzőjétől várhatják sokan azt, hogy esetleg megnehezíti a világbajnok alakulat pilótáinak dolgát. Brazíliában – ugyan csak ideiglenesen, de – meg is előzte Rosberget, Abu Dhabiban viszont erre nem lát esélyt.

Amikor felvetették neki, hogy egy esetleges elévágással lehet erre mégis a legjobb sanszuk, Verstappen így reagált: „Igen, de nem ostobák, ráadásul ha megpróbáljuk, könnyen forgalomba kerülhetünk, s akkor az egész nem működik. Számunkra egyelőre az a legfontosabb, hogy jó időmérőt teljesítsünk. Meglátjuk, mi lesz, mindenesetre a Mercedesek nagyon erősek, s a kvalifikáción úgyis feljebb tekerik a motorjukat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: