DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Hamiltoné a pénteki nap Abu Dhabiban

Műszaki probléma ellenére a második F1-es edzést is behúzta a brit. Rosberg és Vettel következett mögötte, a ferraris edzése váltóhiba miatt lett rövidebb a kelleténél.

A második szabadedzés elején Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas váltogatták egymást az élen, majd Vettel és Rosberg rövid regnálása után érkezett ultralágy abroncsaival Lewis Hamilton, aki hajtásláncra panaszkodott, és eleinte csak nagyon lassú köröket tett meg – a brit 1:40.861-es körrel azonan az élre ugrott, két másodpercet faragott le az első tréningen elért legjobbjából. Félidőben, mikor a napfény helyett már a reflektorok világítottak, már a két Mercedes állt az élen, a harmadik helyen Sebastian Vettellel. Mivel a csapatok a későbbiekben elsősorban lágy gumikkal köröztek, az eredménylista nem módosult számottevően.

Hamilton 1:40.8-as köre elegendőnek bizonyult az első helyhez, nyolc századmásodperccel csapattársa előtt. A délelőtti tréning alapján még úgy tűnt, a Red Bull és Ferrari különcsatáját az energiaitalos alakulat viszi, ultralágyakon azonban már Vettelé volt a harmadik legjobb idő. A német pilóta az utolsó negyedórában félrehúzódott a pályáról, váltóhiba állította meg.

A ferrarist a két Red Bull követi, akik közül Verstappen csak egy ezreddel bizonyult jobbnak Ricciardónál. Az edzés elején vezető Kimi Raikkönen végül hatodik lett. A Hamiltontól egy másodpercet kapó hetedik Valtteri Bottas mögött a két Force India következett, és a búcsúzú Felipe Massa egészítette ki az első tízet. Mögötte a két McLaren és két Haas található, közülük Jenson Button érdekes, akinek autójában motort cseréltek mai ERS-hibája után.

Danyiil Kvjat rémes pénteki napra tekinthet vissza, az orosz az első után a második szabadedzésen is defektet szenvedett, délután mindössze negyedik körében búcsúzott. Kvjat később sem tért vissza a pályára, a nap folyamán mindössze nyolc kört teljesített. A Toro Rosso elővigyázatosságból Carlos Sainzt is a bokszba rendelte, szokatlan módon a faenzai csapat két autója található az eredménylista végén.

A második edzés részletesebb történéseiről élő közvetítésünkben számoltunk be.

 

A 2. szabadedzés végeredménye:



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: