DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen minden idők legjobbja lehet?

Nem kisebb személy fogalmazta meg ezt a véleményt, mint a háromszoros F1-es világbajnok Niki Lauda, de azt is hozzátette: egy dologban még fejlődnie kell, hogy elérje ezt a pozíciót.

Max Verstappen Brazil Nagydíjon nyújtott parádés teljesítménye után ismét a figyelem középpontjába került, bár idén szinte minden verseny után sokat beszéltünk róla - hol az ilyen futamai, hol az ütközései, ellentmondásos manőverei miatt. Niki Lauda szerint ha utóbbi "ügyeit" le tudja vetkőzni, nincs határ a fiatal holland számára.

Többek szerint Verstappen stílusa a hetvenes évekre és James Huntra emlékeztet, de Lauda ezt visszautasította. "Nem, Hunt és minden más pilóta tudta akkoriban, hogy közel vannak a nézők és a fák is, úgyhogy miközben igyekeztünk minél szorosabb csatákat vívni, nem érhettünk egymáshoz. Tiszteltük egymást" - magyarázta a háromszoros világbajnok, aki szerint ez ma már nem igazán jellemző.

verstappen-redbull-dobogó



"Manapság a pilóták nem törődnek a veszéllyel. Max Verstappen egyike a legjobb versenyzőknek, akit valaha láttam a Formula-1-ben, ez a fiatal srác hihetetlen, de óvatosabbnak kell lennie. Túl sokat ütközik, túl sokszor ér össze mással és mindig azt mondja, hogy ez nem az ő hibája. Ez egyrészt hibás, másrészt nem igaz" - beszélt a Red Bull fiataljáról.

"Többet kell gondolkodnia, mert ha ezt megteszi, ő lehet a valaha volt legjobb" - használt nagy szavakat az osztrák. Aldo Costa annyit tett még hozzá a Mercedes részéről, hogy ugyan a régi idők nagy tehetségeire emlékezteti őt Verstappen, de látnia kell még, hogy hogyan kezel egy világbajnoki versenyfutást és az azzal járó nyomást, mert egyelőre teljesen szabadon versenyezhet.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: