DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Csak tehetséggel nyerhetett ennyi F1-es futamot Rosberg

A Mercedes korábbi főnöke szerint ez nem szerencse: a német pilóta koncentrált maradt, folyamatosan fejlődött és elég erős ahhoz, hogy világbajnoki címet nyerjen az év végén.

Innen már óriási blama lenne Nico Rosberg számára, ha nem nyerné meg pályafutása első Formula-1-es világbajnoki címét, hiszen úgy érkezik meg Abu Dhabiba, hogy nem kell nyernie, sőt, még a második hely sem feltétlenül szükséges az év végi aranyéremhez. Többen is kifejtették már a véleményüket arról, hogy mennyire érdemli meg az esetleges vb-címet, a Mercedes korábbi főnöke szerint ez nem lehet kérdés.

rosberg-hamilton-pezsgő-2016



"Nico folyamatosan fejlődött és megnyert kilenc futamot, ami statisztikailag azt jelenti, hogy majdnem minden második versenyhétvégén győzött. Ezt még a legjobb csapatnál sem teheted meg szerencsével, csak tehetséggel" - magyarázta álláspontját Norbert Haug a német Sport Bild kérdésére.

"Bárki, aki éveken keresztül koncentrált tud maradni és nem veszik el a csalódások, illetve a csapattárs győzelmei miatt, az megérdemli, hogy világbajnoki címet nyerjen" - tette hozzá a Mercedes korábbi vezetője. "Szerintem Nico eléggé erős ahhoz, hogy teljesítse Abu Dhabiban, amit kell."

Rosberg tizenkét ponttal vezet a mindent eldöntő futam előtt, így ha nem történik váratlan esemény, minden bizonnyal révbe ér a következő hétvégén. Lewis Hamilton mindenesetre már igyekszik levenni magáról a nyomást és amit lehet, a németre zúdítani...

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: