DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso elismerte, hogy nem való operatőrnek

Fernando Alonso játszotta a főszerepet a Brazil Nagydíj második szabadedzésén, miután leállt az autója az első kanyarban. A spanyol nem tért vissza a bokszba, hanem a pályán szolgáltatta a show-t.

Miután Alonso az F1-es operatőr szakmába is belekóstolt, a McLaren-Honda időmérős esélyeiről is beszélt a riportereknek. A spanyol – mint általában idén – a harmadik szakaszt célozza meg a szombati kvalifikáción.

A kétszeres világbajnok először a pálya mellett történteket mesélte nevetve: „Nagyon nem megy ez nekem. Az eget sikerült felvennem, nem pedig Perezt. Azon gondolkodom, hogy visszamegyek oda a versenyzői eligazítás után, hogy tovább gyakoroljak a Porsche Kupán. Így szombaton már nem lesz gondom a dologgal.”

 alonso-brazil-nagydij-szabadedzes-2016



Alonso komolyra fordította a szót: „Csak próbáltam egy kicsit humoros lenni. Remélhetőleg nem kell majd megismételnem a dolgot később.”

A wokingiak pilótája szerint kulcsfontosságú lesz a szombati nap: „Jó időmérőt kellene futnunk, mert itt nagyon nehéz előzni, ez egy rövid pálya. A kvalifikáció nekünk igen fontos, és láttuk, hogy a csapat egy kicsivel versenyképesebb a jelenlegi versenyekhez hasonlítva. A tizedik és tizenegyedik helyet hoztuk, ezért azt gondolom, hogy reális esélyünk lehet a harmadik szakaszra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: