DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

A Manor nem siratná sokáig pilótáit

Könnyen lehet, hogy Esteban Ocon és Pascal Wehrlein is erősebb F1-es csapathoz távozik 2017-re, de a Manor sportigazgatója úgy véli, nem lesznek csalódottak emiatt.

A Manor újoncai, Pascal Wehrlein és Esteban Ocon is a Mercedes alkalmazásában állnak - előbbit a Force Indiával, utóbbit a Renault-val hozták összefüggésbe 2017-re, nem teljesen alaptalanul. Ha távoznak, a Manor versenyző nélkül marad, de az alakulat versenyigazgatója úgy véli, ez nem jelent számukra problémát.



„Egyáltalán nem frusztráló” - nyilatkozta Dave Ryan a Motorsport.com-nak. „Nagyszerű együtt dolgozni olyan fiatal pilótákkal, akik nagy ambíciókkal rendelkeznek, elszántak a fejlődés érdekében, és bajnokok akarnak lenni. Sőt, mi örülünk neki, hogy részesei lehetünk ennek az útnak. Nagyszerű volt látni, ahogyan Pascal és Esteban nálunk versenyzett, és hogy teljesen odaszánták magukat. Ha máshol kötnek ki, elfogadjuk, és két olyan pilótát szeretnénk a helyükre, akik hasonlóan remekül dolgoznak a csapatban.”

Ryan úgy véli, az idei szezon tükrében mindketten ragyogó jövő előtt állnak. Mindketten brilliánsak, nagyszerű jövő vár rájuk a sportágban, és abban is biztos vagyok, hogy hosszú ideig az F1-ben lesznek majd.” Esteban Ocon a nyári szünetben foglalta el Rio Haryanto helyét, azóta pedig hét versenyt teljesített az alakulatbál - Ryan már ebből leszűrte, hogy megérte a váltás. „Hihetetlen ez az egész. Először a spái szabadedzésen ült az autónkban, és néhány kör után látszott, mennyire otthon érzi magát a Forma-1-ben, és mennyire ügyes pilótáról van szó” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: