DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

A Red Bull kikaparhatja a gesztenyét Hamiltonnak

Allan McNish szerint amikor Hamilton formában van, egy lépéssel a többiek előtt jár, Rosbergnek viszont meg kell törnie csapattársa lendületét, ha nem akar túl sok kockázatot vállalni Brazíliában.

Nico Rosberg már Brazíliában világbajnok lehet, ez pedig többek szerint extra nyomást helyezhet rá. Az látszik, hogy Lewis Hamilton leszegett fejjel, hiba nélkül teljesített az elmúlt két versenyhétvégén és úgy fest, hogy ismét rátalált arra a formára, amellyel júliusban sorra hozta a győzelmeket - azonban könnyen lehet, hogy ez már kései támadás, hiszen csak akkor van esélye, ha Rosberg hibázik nyomás alatt.

rosberg-redbull-mexiko



"Rosberg kalkulációs játékot játszik és pontosan ezt is kell tennie" - véli Allan McNish. "Az ő dolga az, hogy megnyerje a világbajnokságot és fél év múlva már senki sem fog azzal törődni, hogy ezt úgy érte-e el, hogy az utolsó négy futamon csak második lett. Hamiltonnak volt nagyobb balszerencséje a megbízhatósággal, de ugyanennyire hátráltatták őt a saját hibáiból elrontott hétvégék, a rossz rajtok."

"Hamilton most rátalált arra, amire szüksége volt, az előző két futamot megnyerte az első rajtkockából indulva és kis híján megkapta azt is, amire még inkább szüksége van: Rosberg néhány centiméter híján ütközött Verstappennel. Ez megtörténhet Brazíliában is, ahol nagyon óvatosnak kell lennie a németnek" - figyelmeztetett McNish.

"Azt várom, hogy a Red Bull beleszól majd a két Mercedes harcába, mert a középső szektor az övék lehet és a motorjuk is sokat fejlődött. Ahhoz, hogy Rosbergnek a legkevesebbet kelljen kockáztatnia, ne a mezőnyben legyen és ne a Red Bullokkal kelljen harcolnia, vissza kell szereznie a gyeplőt Hamiltontól" - hívta fel a figyelmet McNish az időmérő (és egyúttal a rajt) fontosságára.

"Amikor Hamilton formában van, egy lépéssel előrébb jár - viszont nincs mindig ilyen formában és ez lehet Rosberg reménye. Összességében bárki lesz a világbajnok, az megérdemli. Ha úgy nyersz világbajnoki címet, hogy legyőzöd Lewis Hamiltont ugyanazzal az autóval, akkor nem végeztél rossz munkát..."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: