DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Bottast most csak a győzelem érdekli

A finn F1-es pilóta elárulta, melyik statisztikát utálja leginkább és azt is, hogy miért maradt a Williamsnél: nyerni akar, most már ez az egyetlen célja. Lance Strollról is beszélt.

Tegnap hivatalossá vált az, amit már korábban is sejtettünk: a 18 éves Lance Stroll lett Valtteri Bottas csapattársa a Williamsnél. A fiatal pilóta úgy fogalmazott, hogy kiérdemelte az esélyt egy Formula-1-es ülésre az eddigi teljesítményével, Bottas pedig arról beszélt, hogy nem érdekli más, csak a győzelem.

bottas-williams-2016-2



"Négy éve versenyzem a csapatnál, előtte pedig teszpilóta voltam. Még mindig úgy érzem, hogy elérhetünk együtt többet is annál, mint amit eddig" - mondta a finn pilóta. "Van egy statisztika, amely szerint én szereztem a legtöbb pontot futamgyőzelem nélkül, amit utálok, úgyhogy ez a terv: különleges érzés lenne a Williamsnél megnyerni az első versenyemet."

A 2017-es szabályváltozásokban a grove-i istálló is bízik, hiszen ez esélyt adhat nekik is arra, hogy feljebb kapaszkodjanak az erősorrendben. "Hiszem, hogy a jövő év számunkra is egy lehetőség, hogy jobb eredményeket érjünk el. Abban száz százalékig biztos vagyok, hogy jó döntés volt maradni, de semmit sem erősíthetek meg a szerződés hosszával kapcsolatban."

Természetesen újdonsült csapattársáról is megkérdezték. "A két pilóta mindig azonos lehetőségekkel indul, de most leszek először én a tapasztalabb és kész vagyok nagyobb szerepet vállalni a csapaton belül. Mindent meg fogok tenni azért, hogy előrébb lépjünk, de biztos vagyok benne, hogy jó csapattársak leszünk."

"Még nem nyertem futamot a Formula-1-ben, ez az egyetlen dolog számít most. Ez a következő lépés és lesz számunkra a célkitűzés."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: