DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Lance Stroll: Van pénzem, na és?

Ellentmondásba került a Williams és új versenyzője a mai bejelentésen. A csapatvezető szerint nem a pénz diktált, a 18 éves Lance Stroll azonban nem próbálta meg letagadni, milyen komoly támogatással rendelkezik.

Még egyetlen kilométert sem tett meg nagydíjhétvégén Lance Stroll, akinek leigazolását csütörtökön jelentette be a Williams, de már rengeteg kritika érte amiatt, hogy pénze (egészen pontosan milliárdos apja szponzorációja) miatt kapott csak lehetőséget a csapatnál. Az Olasz Nagydíj – ahol Felipe Massa bejelentette visszavonulását – óta egyre biztosabbnak tűnt, hogy a fiatal kanadai versenyezhet az istállótól, és tulajdonképpen azóta hallhattunk minden irányból rosszalló megjegyzéseket Stroll pénzéről és korából fakadó felkészületlenségéről.



A mai sajtótájékoztatón, amelyre a Williams grove-i főhadiszállásán került sor, Lance Stroll nem is akarta cáfolni, pénzügyi háttere fontos szerepet játszott abban, hogy végül ő kapta az ülést:

„Mindenkinek meglehet a véleménye, én ezen nem tudok változtatni. Van pénzem, ezt nem is tudnám letagadni, de azt hiszem, megérdemeltem az esélyt az F1-ben, mivel minden bajnokságot megnyertem, ahol eddig elindultam” – mondta az elmúlt három évből az olasz Formula-4, Formula-3-as Európa-bajnokság és Toyota Racing Series bajnoki címeivel büszkélkedő újonc, aki a hírek szerint 35 millió eurót fizetett az ülésért, idén pedig 20 milliót költött azért, hogy a világ számos pályáján tesztelhessen a 2014-es Williamsszel.

Több, a helyszínen levő újságíró megjegyezte, jó benyomást tett rájuk az összeszedett és jól megfogalmazott mondatokban beszélő Stroll. A fiatal pilóta őszintesége mellett kicsit komikus, ahogy a Williams próbálta bizonygatni, a versenyző csakis eredményeinek köszönheti leigazolását.

„Szeretném, hogy mindenkinek nagyon egyértelmű legyen, a Williams olyan csapattá vált az elmúlt években, amely nem engedheti meg magának, hogy a pénz diktáljon a versenyzők kiválasztásában” – jelentette ki Claire Williams csapatfőnök-helyettes. „Lance megtette, amit tennie kellett, hogy kiérdemelje a jövő évi Formula-1-es ülést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: