DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

HIVATALOS: Megvannak a Williams pilótái

Hosszú várakozás után végre lehullt a lepel, s kiderült, hogy kik versenyeznek a 2017-es szezonban a Williams F1-es csapatánál: talán épp az a meglepetés, hogy nem született meglepetés...

A Williams csapata ma, november 3-án bejelentette, hogy a 2017-es szezonnak a Valtteri Bottas, Lance Stroll kettőssel vág neki, azaz végül tényleg megtették azt, amiben sokan sokáig kételkedtek: leszerződtettek egy 18 esztendős versenyzőt a visszavonuló Felipe Massa helyére.

Ami azt illeti, tulajdonképpen Stroll életkora a bejelentésben is szerepet játszott, hiszen az alkoholos italokat gyártó Martini által szponzorált Williams kénytelen volt megvárni az elmúlt hétvégét, hogy az új pilóta nagykorúvá váljon – az eddigi csapatfotókon és sajtóeseményeken ugyanis még a Martini emblémája nélküli ruha díszelgett rajta.

stroll-williams



Bár Stroll nagyon fiatal, egyáltalán nem mondható tapasztalatlannak, hiszen 109 formulaautós verseny van már a háta mögött, melyeknek kis híján a felét dobogón zárta. 2014 óta versenyez együléses autókkal, s három év alatt három bajnokságot nyert, az olasz F4 és a Toyota Racing Series után idén a Formula-3-as Európa-bajnokságot húzta be hatalmas fölénnyel, 30 versenyen 14 győzelmet és 20 dobogót szerezve.

bottas-suzuka-williams

Valtteri Bottas ezzel szemben az állandóságot képviseli a csapatnál, s jövőre már az ötödik évét kezdheti meg. Eddigi 75 futama alatt kilenc dobogót szerzett, aktuális csapattársát pedig mindig legyőzte a finn, akinek legjobb éve kétségkívül a 2014-es volt, amikor összesen hatszor dobogóra állva a negyedik helyen zárta a világbajnokságot, Fernando Alonso és Sebastian Vettel ellenében szerezve meg ezt a pozíciót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: