DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Nem robotokat akarunk, hanem szenvedélyt

Egy F1-es szakíró szerint lehet, hogy ha Kimi Raikkönen beszél úgy a rádióban, ahogy Vettel, a szurkolók többsége elfogadta volna. A német átlépett egy határt, de kellenek az érzelmek...

Többen kifejtették már a véleményüket Sebastian Vettel hétvégi rádiózásáról, amelyben magából kikelve üzent Charlie Whitingnak - az esetért később nem tiltották el, miután levélben bocsánatot kért. Vannak, akik szerint idén túl frusztrált és most túl messzire ment, van, aki szerint viszont kellenek a karakterek és ne lepődjünk meg, ha ilyeneket hallunk verseny közben.

vettel-ferrari-austin-2016_1



"Lehet, hogy ha Kimi Raikkönen mondja ezt, akkor a Formula-1-es szurkolók arról beszélnek, hogy 'micsoda nagyszerű forma' és az üzenet szövegét rányomják a pólóikra" - vetette fel Charles Bradley, a Motorsport szakírója a témáról. "Az biztos, hogy mi azt akarjuk, hogy a sztárok mutassák meg a személyiségüket és ne legyenek olyan robotok, akik sosem borulnak ki, hanem mindig a megbeszélteket mondják."

"Az tiszta, hogy Vettel átlépett egy határt, de amikor nem értenek egyet valamivel, én még mindig jobban szeretek érzelmeket és szenvedélyt hallani tőlük. Ez megmutatja, hogy mennyire is fontos nekik ez az egész, még akkor is, ha ezt egy bizonyos határ feszegetésével fejezik ki" - magyarázta Bradley.

"Hangsúlyozom, hogy a pálya adottságai tették azt lehetővé, hogy Verstappen a kanyar átvágásával megtartsa a pozícióját. Nem hiszem, hogy ha példát statuáltak volna Vettellel, az igazságos lett volna."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: