DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

„Vettel idén sokkal frusztráltabb a kelleténél”

Daniel Ricciardo beszélt egykori csapattársa, Sebastian Vettel idei évi zaklatottságáról. Az ausztrál elmondta, mi lehet az oka a német pilóta frusztrációjának.

A Ferrari pilótája mostanában minden versenyhétvégén panaszkodik a csapatának, hogy feltartják a többiek a futamokon a lekörözéseknél. Mexikóban másképp alakult a dolog, Max Verstappenre akadt ki, aki nem engedte el, miután levágta a pályát. A versenybíróság nem utasította a hollandot, hogy adja vissza a pozíciót Vettelnek, így a német elküldte őket élő adásban melegebb éghajlatra.

A négyszeres világbajnokkal a Red Bullnál korábban együtt versenyző Ricciardo is megjegyezte, a ferraris sokkal feszültebb a kelleténél: „Azt érzem rajta, hogy sokkal frusztráltabb idén. Már korábban is megmutatta, hogy tud elég érzelmes lenni, de ebben az évben ez ennél már egy kicsit több.”

 ricciardo-mexikoi-nagydij-2016



Az ausztrál másképp oldotta volna meg a mexikói szituációt, mint vetélytársa: „Jelenleg könnyű megnyomni a rádió gombot, és elég súlyos dolgokat mondani, de mindenki tudja, hogy ez élő adásba is kerülhet. Lehet, hogy én még inkább kikeltem volna magamból, de figyelnék arra, hogy csak a dühöngés után kapcsoljam be a rádiót.”

A Red Bull versenyzője szerint a teljesítmény áll a dolog hátterében: „Úgy gondolom, hogy azért frusztrált ennyire, amiért csak így tud teljesíteni a szezonban. Nyilván azt hitte, hogy esélye lesz harcolni a Mercedesekkel, ez viszont nincs még így.”

Ricciardo így zárta gondolatait: „Néhány dolog miatt láttuk mér őt mérgesnek a múltban, de idén ez egy kicsit több, mint kellene.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: