DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

A Ferrari nem itt tartana Alonsóval?

A spanyol pilóta kitűnt az USA Nagydíjon, mire az olasz F1-es sajtót elkapta a nosztalgia. A Ferrari hazájában továbbra is sokkal meggyőzőbbnek érzik Raikkönen szereplését a hosszú távban gondolkodó Vettelénél.

Újra a legjobbat láttuk Fernandótól, akit csak a McLarenje fog vissza. Sokan vannak Maranellóban, akik még mindig keseregnek a távozása miatt” – idézi az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport az ország tekintélyes Formula-1-es újságíróját, Pino Allievit.

Fernando Alonso 2014 végén cserélte le a Ferrarit a McLaren-Honda kedvéért, és bár Sebastian Vettelt eleinte Michael Schumacher kaliberű megváltóként köszöntötték Olaszországban, a gyenge 2016-os szezonban megingott hitük a négyszeres világbajnokban. Az austini futam után a Gazzetta így írt Vettelről, aki újra negyedik lett, miután tempója kevés volt a Red Bull legyőzéséhez és dobogóhoz:

„Nem volt rossz a teljesítménye, de még mindig rettentő messze van az elejétől, egy olyan autóval, amely már nem tud garantálni semmit. Raikkönen maga mögött tudta őt a teljes futamon, amíg kénytelen volt kiállni. Különböző stratégián voltak, de Raikkönen újra meggyőzően versenyzett” – dicsérte a lap az utóbbi időben megszokott módon Raikkönent Vettellel szemben.



A Corriere dello Sport „Vörös katasztrófa” névvel illette a versenyt, és kiemelte, „a fény az alagút végén nagyon távolinak tűnik”. Megszólaltatták Maurizio Arrivabene csapatfőnököt, aki így nyilatkozott: „Ami történik, főleg, ha nem is tőlünk függ, összeszorítja mindannyiunk tökét. Vagyis inkább úgy mondanám, nyomja a vállunk, hiszen nem használhatunk csúnya szavakat.”

A Ferrari hazájában nem olyan rég még arról írtak az újságok, Vettel teljesítménye elszürkült, a versenyző pedig nem hajlandó felelősséget vállalni tetteiért. A pilóta most a Sport Bildnek mondta el, miért nem töri le a sikertelenség: „Miért törne? Nem leszel jobb attól, ha rossz kedved van. Nem örülhetek a hétvégi sebességnek, de a pozitívum az, hogy rengeteget tanulunk, ami hasznunkra válhat a következő szezonban. Mindenekelőtt ne feledjük, hogy hosszú távú projektben vagyunk. Ráadásul nem Donald kacsa vagy Miki egér ellen harcolunk, hanem rendkívül felkészült ellenfelekkel. Még ha meredek és hepehupás úton is kell felkapaszkodnunk, eljön a nap, amikor ott leszünk a tetején” – fogalmazott a német ferraris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: